3.5 C
New York
zondag 26 januari 2020

Slotavond avondvierdaagse Nieuwerkerk vol muziek en snoep (Video)

Op vrijdag 21 juni was de slotavond van de avondvierdaagse in Nieuwerkerk aan den IJssel. Traditioneel wordt deze met een intocht afgesloten door de wijk Dorrestein naar het sportpark van de organiserende voetbalvereniging v.v. Nieuwerkerk.

Diverse kinderen en ouders hadden zich uitgedost in het thema van Disney liepen de laatste avond via de Hoofdweg en bij de Montessorischool in de Schoolstraat kwam men samen met de 10 kilometerslopers. Vanaf daar start de intocht waar DKV uit Nieuwerkerk vooraf gaat. Vanaf daar gaat de tocht door naar sportpark Dorrestein.

In totaal liepen er 3 muziekkorpsen mee en bij de Meander was er een dweilorkest die de meelopende bewoners met personeel en vrijwilligers begeleiding gaf. Elke avond liepen zij een deel van de tocht mee. Hoe verder de intocht liep, hoe meer mensen er langs de tocht stonden.

Meer en meer werden de kinderen ook behangen met kettingen vol snoep en slingers en zelfs de fotograaf kreeg een ketting om de nek. In de stoet reed ook een oldtimer mee met hierin Mickey en Minnie mouse. Op de Prins Alexanderlaan was ook nog een muzikale begeleiding vanaf een auto met muziek.

De organisatie kan tevreden terugkijken, alle avonden waren met mooi weer en meer dan 1000 kinderen hebben dit jaar meegedaan. Volgend jaar is de avondvierdaagse op 8, 9 11 en 12 juni dus liefhebbers kunnen deze vier dagen alvast in de agenda neerzetten.

Fotoboek Facebook

Volg het laatste nieuws

2,111FansLike
251VolgersVolg
402VolgersVolg