8.5 C
New York
woensdag 30 september 2020

Scouting Moordrecht wil meeverhuizen met v.v Moordrecht

Op dinsdag 18 juni stond een onderdeel van het plan om de sportverenigingen v.v. Moordrecht (VVM) en de duivenvereniging Gevleugelde Vrienden (GV) te verplaatsen naar een nieuw te realiseren sportpark Het Ambacht, en daarmee het huidige sportcomplex ’t Lage te kunnen herontwikkelen.

Scouting Moordrecht kwam inspreken om de noodklok te luiden en ook om haar teleurstelling uit te spreken dat men niet meer met de scouting aan de tafel zit, terwijl volgens hem de scouting als eerste aan tafel zit. Helaas zien ze zichzelf niet meer in de plannen en wordt er niet meer gesproken.

Dat vinden de leden van de scouting jammer omdat juist de scouting zelf aardig wat kan regelen qua investeerders. Een nieuw onderkomen bij Het Ambacht zou volgens de scouting 500.000€ kosten maar minus de grondwaarde van 200000€ en eigen inbreng van 150.000€ blijft er voor de gemeente 150.000€ over.

Dit besluit is een officiële start van de stoelendans maar de scouting grijpt nu het stoeltje mis met die stoelendans

Pien Meppelink, gemeenteraadslid CDA

De scouting zit nu in een gebouw uit de jaren 70 in de Stevenstraat. Ooit was dat aan de rand van het dorp maar nu niet meer en zit het pand midden in een woonwijk. Met een postzegel aan gras waar een echt scouting buitenspel zoals Hollandse Leeuwen nauwelijks op gespeeld kan worden, is het niet meer mogelijk een kampvuur te maken zonder overlast te veroorzaken.

Raadslid Pien Meppelink (CDA) “dit besluit is een officiële start van de stoelendans maar de scouting grijpt nu het stoeltje mis met die stoelendans“. Volgens Meppelink heeft het bestuur van Dorst IJserman zelf heeft gevraagd of scouting mee kan verhuizen en nu lijkt dit niet in eerste instantie gebeuen. Ze riep wethouder Hordijk op in gesprek te gaan. Raadsleden Wiegman (VVD), Rodenburg (SP) en Damen(PvdA/GroenLinks) onderschreven het pleidooi van Meppelink. “Dat de scouting niet mee gaat kan toch niet waar zijn” aldus Wiegman.

Aart Slobbe, rekenmeester bij de ChristenUnie-SGP vond nog wat bijzondere zaken in de financiele cijfers en had daarom moeite met het voorstel.

Wethouder Hordijk beloofde om met de scouting alsnog weer in gesprek te gaan om te kijken wat nog kan bereikt worden. Op de financiele vragen van de ChristenUnie/SGP kon de wethouder geen direct antwoord kregen maar mocht dit schriftelijk doen.

Indien de plannen doorgaan zal er op de huidige locatie woningen komen. De gemeente noemt dit “Op termijn fungeert de verplaatsing van de sportaccommodatie ook als vliegwiel voor de herontwikkeling van de vijftiger jaren buurt“. Alle achterliggende documenten zijn door de gemeente Zuidplas als geheim verklaard.


Volg het laatste nieuws

2,322FansLike
322VolgersVolg
535VolgersVolg