8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Opgelost : Gemeentehuis, politiebureau en brandweerkazernes open, noodnummer door storing bij 112

Update 20:45 uur : De problemen zijn inmiddels verholpen.

Het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel en Waddinxveen is tot nader order open met handhavers achter de receptie. Het politiebureau in Waddinxveen en bij de brandweerkazernes in Moordrecht, Zevenhuizen, Waddinxveen en Nieuwerkerk aan den IJssel is bezetting aanwezig om meldingen van noodgevallen door te geven aan hulpdiensten. Dit door een landelijke storing bij KPN waardoor het noodnummer 112 niet bereikbaar is.

Alle beschikbare politieagenten en handhavers zijn de straat op gegaan. Het andere alarmnummer voor minder spoedeisende zaken is niet bereikbaar. De brandweerkazerne in Moordrecht is aan de Ambachtweg 28a, in Nieuwerkerk is dat aan de Prins Alexanderlaan 2 en in Zevenhuizen aan de Opril 1. Er zijn inmiddels alternatieve alarmnummers beschikbaar :

De hulpdiensten houden ook de sociale media in de gaten als hier meldingen worden gedaan zoals op Twitter ( @POL_OCDH ) of op Facebook. Er is inmiddels een NL alert bericht verstuurd en de buurtapp heeft ook haar leden op de hoogte gebracht.

Advertentie