8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Ontdek de magische waterwereld op Zevenhuizerplas experience zaterdag 29 juni

Op het nieuwe, gratis toegankelijke evenement Zevenhuizerplas Experience bij Lake7 is zaterdag 29 juni van alles te beleven voor jeugd, gezinnen èn iedereen die houdt van de natuur. Overdag van 10-17 uur kun je daar de natuur ontdekken, creatief bezig zijn en watersporten bij een uniek meer. De Zevenhuizerplas is één van de helderste meren van Nederland en uitzonderlijk rijk aan natuur.

Om te beginnen kun je op natuurontdekkingstocht met TV-natuurtuinman Lodewijk Hoekstra. Daarnaast kun je  zelf waterdiertjes , visjes en misschien wel kreeften vangen en bekijken met gidsen van NatuurWijs. Met deze gidsen kun je ook kort op verschillende natuursafari’s. Al snorkelend voor een kijkje in het kristalheldere water op zoek naar scholen visjes . Varend om bijzondere kolonievogels te ontdekken zoals lepelaars  en oeverzwaluwen. En lopend om de natuur te proeven met waterplanten om van te watertanden.

Sportvissers kunnen hun werptalenten oefenen op de castingbaan van HSV Groot Rotterdam. Met hun vismeesters kunnen kids  zelf gaan bootvissen (weerhaakloos). Onder hun deskundige begeleiding kunnen kinderen ook proefvaren met een bellyboat. Terwijl je op het droge een tuigje leert maken en vissen leert herkennen.

Zelfstandig kun je een tochtje maken per kayak. Op het water kun je met begeleiding ook surfen, suppen, zeilen en kayakken. Terwijl  je onder water een proefduik kunt maken. Snorkelen oefenen kan ook. Ervaren instructeurs staan voor je klaar. Voor het watersporten heb je wel minstens een B-diploma nodig.

Creatievelingen kunnen van bergen zand de mooiste zandkastelen bouwen met bijstand van bouwmeesters van WestBeach. Fantasiebeestjes zijn te maken van natuurlijke materialen samen met een SKVR-kunstenaar. Terwijl van wilgentenen mooie onderzettertjes, mandjes en schermen zijn te maken. Ontdek bovendien zelf met een muzikant: natuur, daar zit muziek in! Of haal mooiere natuur uit je eigen kamera of mobieltje in een workshop met natuurfotograaf Rob Belterman.

Ontspannen chillen onder het genot van een hapje en drankje kan natuurlijk ook. Hiervoor is volop ruimte aan het strand onder een parasol van Beachclub7. Bij onweersbuien en tropische warmte is er overigens alle ruimte  binnen om te schuilen en verkoeling te zoeken.

Zevenhuizerplas experience is zaterdag 29 juni 10.00-17.00 uur bij Lake7, Strandweg 23 te Zevenhuizen. Meer informatie en aanmelden: http://www.zevenhuizerplas.nl

Bij aanmelding voor 28 juni krijg je een goodiebag.

Advertentie