8.5 C
New York
zaterdag 11 juli 2020

Zuidplas sportweekeinde : Dansende paarden bij de Zuidplasruiters – Dubbel D1 CKV Nieuwerkerk – Sportief toernooi Waterdragers

Bij Gouwe IJssel Nieuws geen zomerstop voor de sport en onderstaand de samenvatting van het sportnieuws van afgelopen weekeinde.

Paardensport : Dansende paarden bij Kur op muziek

Zaterdag was de tweede oefendressuurdag bij de Zuidplasruiters. Dit is de  kans voor ruiter en of paard om ervaring binnen de wedstrijdring op te doen. Iedere combinatie kreeg een persoonlijke beoordeling en advies. Dankzij diverse sponsoren keerde iedereen met een mooie herinnering naar huis. Daarnaast was er ruimte om mee te doen met een kur op muziek. Dit showonderdeel werd onder grote belangstelling verreden. Er was door de deelnemers heel veel zorg besteed aan de outfit van ruiter en paard, keuze van muziek en de daarbij horende dressuuroefeningen.

Zo was er een gevoelige proef van Mega Belle en het beest, een schattige Maja de Bij  en een lieve Elsa van Froozen. Op de beats van Normaals “oerend hard” sjeesde een paard als motorrijder rond, was er een cowboy-en een jungle-kur, terwijl twee meiden uitgedost als  De Golden Girls met een flinke beat hun kunsten lieten zien. Het complete plaatje van outfit, muziekkeuze en presentatie van Mega Belle en het beest ontving het meeste applaus, en kon zich als winnaar opstellen

Het volgende evenement bij De Zuidplasruiters betreft  een heel ander onderdeel van de paardensport. Op 7 juli is er gelegenheid om kennis te maken met de crosshindernissen. Op die dag kan onder begeleiding de waterbak, boomstammen, wal, op- en afsprongen worden geoefend. Opgeven kan via de website van De Zuidplasruiters.

Korfbal : Unieke dubbel voor CKV Nieuwerkerk D1

Nadat het D1-team van CKV Nieuwerkerk in april al Nederlands kampioen
zaalkorfbal was geworden, flikte het team het zaterdag 22 juni ook op het
veld! In Hardenberg (vlakbij Emmen) speelde de pupillen een foutloos
toernooi. In de poulefase werd achtereenvolgens afgerekend met CSL (13-5),
KZ (5-2) en Fortuna (7-5). In de finale moest Nieuwerkerk het, net als in
de zaal, opnemen tegen het Friese LDODK. Een perfecte eerste helft leverde
een 5-1 ruststand op. LDODK kwam goed terug in de tweede helft. Op 5-4,
6-5, 8-7 en 9-8 was het verschil steeds maar 1 punt. Maar de 10-8 was de
bevrijdende treffer. Nieuwerkerk D1 won alweer een finale om het
landskampioenschap en pakte een uniek dubbel met zowel de zaal- als de
veldtitel in het seizoen 2018/2019. Met recht dus het beste D-team van
Nederland. Groot feest voor CKV Nieuwerkerk op het veld in Hardenberg.

Basketbal : de Stephen Curry’s winnen sportief toernooi en erelid benoeming

Op zaterdag 22 juni organiseerde Basketbalvereniging de Waterdragers (Nieuwerkerk aan den IJssel), ter afsluiting van het speelseizoen, een sportief toernooi. Met zo’n 70 deelnemers was het toernooi een groot succes. De diversen teams strijden om de eer en het toernooi werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Het leuke van het toernooi van De Waterdragers is dat echt iedereen mee kan doen. Uiteraard waren er veel leden aanwezig, maar ook veel familie en vrienden. De teams zijn heel divers en de nadruk ligt op de gezelligheid; niet op het winnen. Vandaar dat de jongste spelers (tm 12 jaar) bij het scoren twee punten voor het team kregen en de overige deelnemers één punt per keer. Bij de jongste spelers werden de speelregels door de vingers gezien; zij probeerde op de nek van een medespeler te scoren!

De diverse teams hadden allemaal de naam van bekende basketbalspelers. Het team ‘de Stephen Curry’s’, bestaande uit Joeri, Max, Lex , Lucas, Casper, Anneloes, Sid,  Alec, Ryan en Martine werd eerste. Zij werden beloond met echte Kanjer stroopwafels; omdat zij echt kanjers zijn!

Na het toernooi was er nog een gezellig barbecue, waar ook nog een aantal oud (bestuurs-) leden aanschoven. Op het hoogtepunt van alle gezelligheid werd Alexander Rasink benoemd tot erelid. Dit omdat hij al meer dan 25 jaar enorm veel voor de vereniging betekend. Van teamspeler, tot coach en bestuurslid. Alexander heeft nagenoeg alle functies bij de Waterdragers op zijn naam staan. Een mooi moment om hem in het zonnetje te zetten.

Op woensdag 10 juli hebben de Waterdragers hun laatste training en na de zomerstop starten zij weer op maandag 2 september. Wil je ook onze basketbal gezelligheid ervaren? Check onze site voor de trainingstijden en locaties en wees welkom! www.waterdragers.nl

Volleybal : Adri Vente Erelid ZVH Volleybal

zaterdag 22 juni 2019 werd in het dorpshuis Swanla een afsluitende borrel gegeven voor de vrijwilligers van de Zevenhuizense volleybalvereniging. Op deze dag werden de vrijwilligers door voorzitter Joke Scheffers-Veerman bedankt voor hun tomeloze inzet van het afgelopen seizoen. Na haar bedankje werd de oudste vrijwilliger van de club Adri Vente (79) even naar voren gehaald. Uit handen van de voorzitter kreeg Adri Vente een plaque waarop stond dat hij Erelid van ZVH Volleybal was benoemd.

 Adri Vente speelde vanaf zijn 18e jaar bij Capelle en door zijn huwelijk kwam Adri in Zevenhuizen te wonen en stopte met volleybal in Capelle aan den IJssel. Begin jaren 70 werd hij door Jan van Leeuwen, van V&A Zevenhuizen gevraagd om bij de vereniging te komen volleyballen. Als actief speler heeft hij in het derde herenteam gespeeld en daarnaast was hij een lange tijd trainer/coach van het dames drie team. Toen het actief spelen minder werd, was Adri lange tijd inzetbaar als scheidsrechter en mocht het zelfs bij de promotiewedstrijd van het eerste herenteam (begin jaren ’90) naar de Eredivisie als tweede scheidsrechter invallen.

Adri Vente was bij vele thuiswedstrijden van de heren van Zevenhuizen te zien als lijnrechter. Maar het bekendste is Adri van zijn standenbord, waar hij in de gang alle standen van alle teams op bij hield. Elke dinsdagavond kon men hem bezig zien met de borden om de juiste stand van de teams en competitie op te hangen.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
500VolgersVolg