8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Huldiging voor CKV Nieuwerkerk D1 na uniek kampioenschap

Woensdagavond 26 juni werden de spelers en trainers van Nieuwerkerk/Van Loon D1, in het bijzijn van vele familieleden, gehuldigd door de gemeente Zuidplas. In het nieuwe gemeentehuis werd de ploeg toegesproken door wethouder Sport Jan Verbeek. De glimlach op de gezichten van de spelers van Nieuwerkerk D1 blijft waarschijnlijk de hele zomer zitten.

Ruim drie maanden geleden huldigde Wethouder Verbeek Nieuwerkerk D1 ook al. Toen was de ploeg Nederlands kampioen zaalkorfbal geworden. Die huldiging vond plaats in het tijdelijke gemeentehuis. Toen al deed Verbeek de toezegging dat mocht de ploeg ook op het veld het landskampioenschap pakken, de huldiging dan in de nieuwe raadszaal zou plaatsvinden. En zo geschiedde.

Nieuwerkerk D1 pakte afgelopen zaterdag ook op het veld het landskampioenschap. Een unieke gebeurtenis voor de club en dus ook voor de gemeente Zuidplas. Reden voor de gemeente om flink werk te maken van deze huldiging. In de gloednieuwe raadzaal namen wederom vele vaders, moeders, zussen, broers, opa’s en oma’s plaats. Allemaal enorm trots op hun kids.

Binnen een paar dagen was de huldiging geregeld en vanwege het feit dat de ploeg zowel in de zaal als op het veld Nederlands Kampioen is geworden, ontvingen alle spelers en trainers een aandenken van de gemeente Zuidplas. Wethouder Verbeek overhandigde eerst een grote beker aan aanvoerster Britt Laan. Deze beker kan in de prijzenkast van de club. De beker was voorzien van het logo van de gemeente. Daarna voor alle spelers dus een miniatuur-uitgave van deze cup. Een enorm geslaagd aandenken van de gemeente voor de D1.

Het was weer een prachtig moment voor de ploeg. Het fantastische seizoen werd zo op gepaste wijze afgesloten.

Advertentie