8.5 C
New York
donderdag 1 oktober 2020

Eerste wijnproeverij in Nieuwerkerk ten bate van de Zonnebloem

Donderdagavond 4 juli organiseren wij de eerste Zonnebloem Wijnproeverij. Samen met de Kaasspecialist in de Reigerhof, Theo van Dongen, zal in Café de Rustwat vanaf 20.00 ’s-avonds kunnen de wijnen geproefd worden die de Kaasspecialist hiervoor heeft geselecteerd. Uiteraard zullen daar typische zomeravond wijnen bij zitten die appelleren aan het vakantiegevoel!

Wijnliefhebbers die de Zonnebloem een goed hart toedragen kunnen van deze heerlijke wijnen genieten. Iedereen die zich daaronder schaart, kan daarvoor een toegangskaart kopen bij de Theo van Dongen, kaas- en wijnwinkel in de Reigerhof. Een toegangskaart kost € 7,50 en daarvan gaat € 2,50 naar de Zonne bloem, afdeling Nieuwerkerk. Theo van Dongen over deze actie: “De Zonnebloem in Nieuwerkerk is een actieve club die veel doet voor haar deelnemers. Ik ondersteun ze daarom ook graag met deze wijnproeverij.”

Op de avond zelf kan iedereen de wijnen kopen die ze hebben geproefd en lekker vinden. In het zicht van de nog komende mooie zomeravonden is dat een goed idee. Zeker omdat die avond van elke verkochte fles er € 2,00 naar onze afdeling van de Zonnebloem gaat!  Afdelingsvoorzitter Alex Wijnhold van de Zonnebloem, zelf ook een groot wijnliefhebber: “Een wijs man zei eens dat het leven te kort is om slechte wijn te drinken. Mijn eigen criterium is of de wijn lekker is. Daar kom je alleen achter door te proeven. Zo’n proeverij is daarom een uitkomst. Een bijkomend argument is dat je  een goed doel ondersteunt…”

De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdeling. De vereniging bestaat dit jaar 70 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan je denkt”.

Afbeelding van Photo Mix via Pixabay


Volg het laatste nieuws

2,322FansLike
322VolgersVolg
537VolgersVolg