8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Oneindig genieten tijdens de G-Olympics

Sportstichting Zuidplas organiseerde op 26 juni in Moordrecht wederom de G-Olympics. Dit is een spelletjes en sportmiddag voor volwassenen en kinderen met een beperking. Op die dag is er van alles te doen maar wel aangepast aan het plezier en de belevingswereld van de deelnemers.

Voor de deelnemers was het oneindig genieten. In de sporthal waren spelletjes, kom men circus acts leren bij Circus TaDaa! en waren er turnoefeningen met veel begeleiding. Buiten was er de opblaassbare pannakooi en een uitgebreide korfbalclinic. DJ Rens was voor de muziek aanwezig en daar werd met veel plezier op gedanst. Welzijn Zuidplas was aanwezig voor het mantelzorgsteunpunt.

Omdat spelen en sporten hongerig maakt konden de deelnemers genieten van de poffertjes van Rob van Lopik en bijkomen in een ritje met de paardenkar door Moordrecht. Het Fotomoment, ieder jaar weer een traditie, was dit keer in de zee met zwembandjes en snorkels. Wie even niet wil spelen maar bijvoorbeeld aan de kant met duim in de mond en racewagen in de armen wil toekijken wordt alle ruimte gegeven, Dat typeert de ontspannenheid van de G-Olympics.

Debbie Schriemer-Van den Bos van de Sportstichting Zuidplas rent met haar collega’s van hot naar her maar straalt ook bij het plezier dat zichtbaar is bij de deelnemers. “Dit jaar helpen diverse verenigingen weer mee zoals de IJsselvogels, TUMO, vv Nieuwerkerk en niet te vergeten NOV Potvis waar we dit jaar tijdens hun jubileum een enorme donatie hebben mogen ontvangen voor deze dag!. De Dirk Kuyt Foundation heeft ons ook wederom een bedrag gegeven om het een succes van te maken“.

Aan het einde van de dag kregen alle deelnemers een medaille van wethouder Jan Verbeek van de gemeente Zuidplas.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg