8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Watergevecht zorgt voor afkoeling in Nieuwerkerk

Op vrijdag bedacht Eelko Doornheim, beheerder van Je bent Nieuwerkerker als, om op de hete zaterdag verkoeling te gaan bieden. Net als een paar jaar geleden wilde hij een watergevecht. Na heen en weer bellen met veel hulp van Nynke Bosselaar, met de gemeente en diverse instanties kwam de Brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel helpen en kreeg hij toestemming van het waterleidingbedrijf Dunea.

Op zaterdagmiddag stonden al voor 16:00 uur kinderen en ouders te wachten en toen de eerste waterslang van de brandweer water spoot brak het watergevecht pas echt los. Een honderdtal kinderen en ouders waagden zich op het teerveldje naast de Ringvaartkerk en waar de een een klein waterpistooltje had, gebruikte de ander een grote bak.

Het enige wat niet gelukt was, was een stroomvoorziening voor een DJ maar verder was het een geslaagd en nat feest. Na ruim een uur vertrokken de doorweekte deelnemers weer en ging de brandweer inpakken, zelf ook door en door nat van het waterspektakel.

Op woensdag 25 juli is er in Moordrecht bij de Nicolaas Beetslaan en op woendag 28 augustus op deze locatie bij de Ringvaartkerk wederom waterspektakel met de brandweer in kader van de jeugdvakantieweek. Op zaterdag 13 juli heeft de brandweer in Nieuwerkerk aan den IJssel een open dag.

Advertentie