8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Raadhuisplein deels afgesloten voor verkeer door werkzaamheden

Het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel is vanaf maandag 8 juli tot en met woensdag 10 juli 16:00 uur afgesloten voor het verkeer aan de kant van het winkelcentrum. Verkeer richting de Ringvaartlaan kan er wel langs. Doorgaand verkeer dat normaal via de Zuidplaslaan komt zal moeten omrijden via de N219 en de Kerklaan.

De gemeente Zuidplas heeft overal borden geplaatst en bij navraag bij de gemeente, op de website staat niets vermeld, kreeg Gouwe Ijssel Nieuws te horen dat de voetgangersoversteekplaats en de fietsoversteek veranderd gaan worden.

De oversteekplaats (zebrapad) wordt 20 meter naar links verplaatst (vanaf het gemeentehuis bezien). Dit om de veiligheid van het oversteken te bevorderen” is de uitleg over de werkzaamheden. Op deze plek zijn al meerdere ongevallen gebeurd de afgelopen jaren.

Werkzaamheden die korter dan 1 week duren, worden niet vermeld op de website maar via bebording.

Gemeente Zuidplas

In 2016 werd dit punt als een van de gevaarlijkste aangemeld bij een onderzoek door de gemeente Zuidplas. De gemeenteraad heeft dit jaar 200.000 euro extra geld ter beschikking gesteld voor verkeersveiligheid, deze aanpassing aan het Raadhuisplein is hier een voorbeeld van.

Op de vraag waarom deze werkzaamheden niet op de website staan vermeld kreeg Gouwe IJssel Nieuws het antwoord ; “werkzaamheden die korter dan 1 week duren, worden niet vermeld op de website maar via bebording“. Over de kwaliteit van de bebording is echter nog wel wat aan te merken zoals op het onderstaande bord.

Advertentie