Druk bezochte veiligheidsdag op Gouweplein in Waddinxveen

Afgelopen zaterdag was er een veiligheidsdag op het Gouweplein in Waddinxveen. Diverse hulpdiensten waren aanwezig om zich aan de inwoners te kunnen presenteren en er waren diverse activiteiten ook rond deze dag in het winkelcentrum.

Kinderen konden met de brandweer spuiten met de brandslangen en een weginspecteur van Rijkswaterstaat liet zien wat hij allemaal in zijn voertuig heeft. De helden van de tekenfilmserie Paw Patrol waren in het winkelcentrum om met de kinderen te spelen. De politie had een rijsimulator waarin mensen met een rijbewijs de verschillen van het reactievermogen zonder en met mobiel konden zien.

Tijdens de dag moet ineens de politiemotor weg, er was een spoedmelding en dat gaat altijd voor. Hierdoor vertrok de motor met zwaailichten en gillende sirenes.

Foto’s : Eelco Slingerland