8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Nieuwerkerkse bende aangehouden voor diefstallen en heling navigatiesystemen

De politie heeft de afgelopen weken in totaal zes aanhoudingen verricht in een onderzoek naar tientallen inbraken in auto’s. De eerste aanhoudingen vonden al plaats op 23 juni. De politie heeft de aanhouding van de bende pas maandag 8 juli bekend gemaakt.

Woensdag 26 juni is een toen nog 23-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel in zijn woonplaats voor diefstal en heling van navigatiesystemen aangehouden. De man heeft inmiddels in de cel z’n verjaardag mogen vieren. Na onderzoek rijst het vermoeden dat hij ook aan anderen opdracht en instructie gaf voor de diefstallen. Vijf andere Nieuwerkerkers, onder wie de vader van de verdachte, zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Het onderzoek van de recherche richtte zich op de praktijken van de 23-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Eind juni sloot het net zich rond de verdachte en kon hij worden aangehouden. Meteen na zijn aanhouding was er veel beweging te zien rondom de woning van de verdachte, maar ook richting een mogelijke opslagplaats aan de Verzetsstraat.

Na de aanhouding van de verdachte verliet zijn 55-jarige vader de woning met een aantal bigshoppers. Toen hij gecontroleerd werd, vonden agenten in de tassen duizenden euro’s, een taser en een hoeveelheid navigatiesystemen. Reden genoeg om de man aan te houden. Ook rond de opslagplaats zagen agenten meteen beweging. Twee mannen konden direct worden aangehouden op de Verzetsstraat, twee later toen zij in hun auto op de Maasboulevard in Rotterdam reden. Het gaat om Nieuwerkerkers tussen de 20 en 25 jaar.

In het totaal werden er bijna 50 navigatiesystemen aangetroffen. Van een deel van de systemen staat vast dat dat ze gestolen zijn. De herkomst van de overige wordt onderzocht. De hoofdverdachte zit nog vast.

Advertentie