Oude kerk open tijdens Summer Market in oude dorp Nieuwerkerk

Tijdens de Summer Market op het Oude Dorp op vrijdagavond 12 juli is van 17.00 tot 20.30 uur de Oude Kerk open voor publiek. In de kerk staat orgelbespeling op het programma, en onder be­ge­leiding kan men de toren beklimmen, met een prachtig uitzicht over een groot deel van Nieuwerkerk.

Voor de kinderen is er een knutselhoek, bij mooi weer buiten in de Kerkgang, het toegangspad naar de kerk, bij regenachtig weer binnen. Ook is er catering, zo mogelijk eveneens buiten.

De opbrengst van de catering wordt bestemd voor het project van de Nieuwerkerkse familie Mulder, die deze zomer naar Frankrijk hoopt te vertrekken. Zij willen zich daar inzetten voor de UNEPREF-gemeente van La Grand Combe met o.a. hun missionaire kinderwerk.

Foto boven : het oude dorp vanuit de kerktoren