8.5 C
New York
dinsdag 7 juli 2020

Raadhuisplein voor een middag het ‘Place de la Mairie’

Voor de 28ste keer was het Raadhuisplein voor 1 middag het ‘place de la mairie’. De jubilerende Jeu de Boulesclub Nieuwerkerk organiseerde op zaterdag 6 juli een Jeu de Boulestoernooi voor geoefende en wat minder geoefende spelers.

Maar de minder geoefende spelers waren zeker niet minder fanatiek. Het plein had twee grote bakken vol zand en in teams van drie spelers werd er fel gestreden. Maar zoals het hoort bij een ontspannen Franse setting werd er veel gelachen bijgepraat en ging het stokbrood met Paturain rond.

44 teams deden mee aan het toernooi waar het vooral warm was. Aan het einde van de dag, vlak voor de prijsuitreiking, kwam het met bakken uit de hemel zetten maar dat mocht de pret niet drukken. JBC Nieuwerkerk kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Zoals elk jaar deed het college van Burgemeester en Wethouders mee net als altijd teams van Venrooij tandtechniek en VEDJ.

Bij de geoefende spelers waren Peter Huisman, Hans Wietsma en Willem de Jager het beste team (4 overwinningen met +34) en bij de andere poule werden Michel Luijbregts, Ruben van Hengel en Venrooy sr. eerste (4 overwinningen met +30).

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg