8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Stichting Natuurpolders ziet Hennipgaarde opbloeien

Nu de Hennipgaarde na meer dan een jaar verder aan het opbloeien is, ziet de stichting Natuurpolders dat op de Hennipgaarde zichtbaar wordt wat men voor ogen ruim een jaar geleden voor ogen had; Een gebied dat aantrekkelijk is voor bezoekers en dieren.

Dat merkt stichting Natuurpolders uit de vele positieve reacties van de bezoekers en het grote aantal soorten flora en fauna zoals bijvoorbeeld de bovenstaande foto van Jolanda Bakker waar een een Icarusblauwtje op witte klaver is.

De stichting Natuurpolders kan altijd helpende handen gebruiken. Er is altijd wel iets te doen aan onderhoud in het kruiden- en bloemenveld. Elke donderdagmiddag van 14:00 -17:00 uur en donderdagavond vanaf 19:00 uur zijn de vrijwilligers aan het werk op de Hennipgaarde. “De komende keren gaan we zaden oogsten, onkruid dat in het zaad schiet verwijderen en als de grond niet te hard is tussen de kruiden en bloemen onkruid verwijderen. Het is een mix van wat lichte en intensievere tuinwerkzaamheden, waarbij we wel wat hulp kunnen gebruiken. Ervaring is niet nodig, een gezonde zin en werklust wel“.

Om trots te laten zien wat Natuurpolders tot dusver gerealiseerd heeftop de Hennipgaarde : “Graag vertellen we jullie over wat nu groeit en bloeit en wat onze plannen verder zijn. Loop je een keer mee? De avondwandelingen starten om 20:00 uur. We verzamelen aan de grote picknicktafel in de fruitboomgaard en zijn op:

  • Maandag 8 juli 
  • Woensdag 17 juli 
  • Dinsdag 23 juli
  • Maandag 29 juli
  • Dinsdag 13 augustus
  • Zaterdag 14 september start om 10:30 uur. 
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg