8.5 C
New York
woensdag 20 januari 2021

Bijzondere voertuigen bij open dag brandweer Nieuwerkerk

Op de open dag van de brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel zullen op zaterdag 13 juli diverse bijzondere voertuigen te zien zijn. De open dag is in de directe omgeving van de kazerne aan de Prins Alexanderlaan 2.

Naast de eigen voertuigen en materialen, waar spectaculaire demonstraties mee worden gegeven, komt ook het droneteam van de brandweer een demonstratie geven. Uiteraard is handhaving Zuidplas ook van de partij en zal de politie naast normale voertuigen ook met een ME-bus en de waterwerper van de ME komen. De brandweer komt ook met een hoogwerker en de grote kraan van de Brandweer uit Den Haag.

Voor de kinderen zijn er blusspelletjes en is er veel te beleven. Traditioneel zijn er de rondritten met de brandweer met toeters-en-bellen voor jong en oud. De open dag start om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

De bevelvoerder maakt wel direct een waarschuwing: als er een incident is waarnij een van de voertuigen nodig is, zal deze niet aanwezig zijn of vertrekt deze met spoed. Dit was bijvoorbeeld het geval afgelopen week in Waddinxveen bij de veiligheidsdag waar een politievoertuig met spoed het feest moest verlaten.

Voor wie nog twijfelt, de brandweer in Nieuwerkerk aan den IJssel zoekt nog vrijwilligers. Op de open dag kunnen mensen die geïnteresseerd zijn informatie krijgen. Meer informatie krijgt u ook in de onderstaande video.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg