BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Politie enthousiast over grote aanloop bij spreekuren in de Zuidplas dorpen

Peter Wijnen, de chef van team Waddinxveen-Zuidplas is enthousiast over de grote aanloop bij de spreekuren van de politie in de dorpen van Zuidplas. Dat vertelde hij tijdens een persgesprek tussen de media en de politie.

Vanaf begin juni trekt de politie met een pop-up spreekuur de dorpen in en staat men bij de supermarkten in Moerkapelle, Moordrecht en Zevenhuizen. Met een politiebanner, een statafel en barkrukken zijn de agenten te vinden op een vast tijdstip in de week op een vaste plek. De uren die de politie vanaf 3 juni aanwezig is bij de supermarkten, is het steunpunt in Nieuwerkerk minder open.

De kracht is dat je het echt in het lokale gemeenschap laagdrempelig bereikbaar bent. Men komt met politiezaken maar tevens met zorgen over een buurvrouw die eenzaam is” benadrukt Wijnen de positieve start van het initiatief.

De wijkagenten en de handhavers van de gemeente Zuidplas zijn er ook bij aanwezig. Zaken die bijvoorbeeld onder de verantwoordelijkheid van de gemeente vallen worden doorgespeeld. “Het voorziet in de noodzaak om mensen te spreken die niet naar het bureau of de politiepost komen. We zijn als politie blij met de extra meldingen die we krijgen” aldus politiechef Wijnen.

In Nieuwerkerk is de balie van de politie in het nieuwe gemeentehuis van maandag tussen 13.00 en 17.00 uur, op dinsdag van 15.00 tot 19.30 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur open zijn. In de dorpen is de politie te vinden op de volgende dagen in :

  • Zevenhuizen – Jumbo Dorpsstraat op dinsdag van 12.00 tot 15.00 uur
  • Moordrecht – De Smidse bij Albert Heijn op woensdag van 09.00 tot 12.00 uur
  • Moerkapelle – Plus Dorpsstraat op donderdag van 13.00 tot 16.00 uur

Volg het laatste nieuws

2,293FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg