8.5 C
New York
donderdag 4 juni 2020

Vakantietip van de politie: “Doe alsof u thuis bent”

Met de zomervakantie voor de deur heeft de politie een tip: “Doe alsof u thuis bent”. Met deze tip en een folder hoopt de politie het aantal inbraken in de vakantieperiode te verminderen.

Inbrekers gaan vaak niet op vakantie maar zien deze periode als een oogsttijd voor hun criminele activiteiten. Woningen die er verlaten en extra opgeruimd uitzien zijn vaak een doelwit. Daarom lanceert de politie de campagne “Doe alsof u thuis bent”.

Ruim het huis niet extra op maar laat bijvoorbeeld bekers en borden op het aanrecht en de eettafel achter. Zorg dat iemand de post opruimt en dat er een auto op de oprit staat. Gebruik tijdschakelaars op uw verlichting“, aldus een brief van de politie om zo inbrekers niet te laten merken dat de bewoner op vakantie is.

Tijdens het persgesprek met de gemeente samen met de politie benadrukte waarnemend burgemeester Stoop dat sociale media ook gevaarlijk kunnen zijn: “het starten van een Twitter of Facebookpauze kan onhandig zijn, iedereen leest het mee op de sociale media. Maar het plaatsen van een paar foto’s van vakantie op Ibiza wekt ook de interesse op!”.

Lees hier de folder van de politie


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
479VolgersVolg