World Rowing Cup 2019: Nog één dag te zien in Zuidplas

De gemeente Zuidplas staat dit weekend in het teken van de World Rowing cup die gehouden wordt op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen. Het evenement duurt tot en met zondag 14 juli. Op deze laatste dag van het evenement vinden de finales plaats waarin de atleten zich plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Het evenement, dat op vrijdag 13 juli begon, kampte op de eerste dag met slecht weer. Hierdoor moest de planning verschoven worden. Op zaterdag was het weer aanzienlijk beter voor de deelnemers op de roeibaan.

De gemeente Zuidplas heeft, net als tijdens het WK roeien in 2016, een eigen paviljoen naast de roeibaan. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli waren vrijwilligers en mantelzorgers uitgenodigd bij de roeibaan door de gemeente Zuidplas. Op zaterdag 13 juli mochten wethouders Verbeek en De Haas samen met enkele mantelzorgers en vrijwilligers een aantal keren zorg dragen voor de medaille-uitreikingen. Zowel in de middag als op de avond waren mantelzorgers te gast in de viplounge van Zuidplas. Op zondagochtend 14 juli verwelkomt de gemeente nog verschillende ondernemers voor een ontbijt naast de roeibaan en mag burgemeester Stoop een medaille uitreiken.

Nieuwsgierige inwoners hebben alleen op zondag 14 juli nog de tijd om te kijken bij het unieke evenement in Zevenhuizen. Inwoners die daadwerkelijk het evenemententerrein op willen moeten hiervoor wel een toegangskaart kopen. De finales zijn tussen 13:10 en 14:00 uur ook te zien bij de NOS op NPO 1 en via NOS.nl.

Gouwe IJssel Nieuws maakte op de eerste twee dagen van het evenement onderstaande foto’s. Meer foto’s van het evenement kunt u vinden op onze Facebook-pagina.