8.5 C
New York
zaterdag 11 juli 2020

Indeling KNVB voor voetbalteams zorgt voor minder reistijden

Met de nieuwe indeling voor het voetbalseizoen 2019-2020 is er minder reistijd voor de clubs. Dat was ook een van de doelstellingen van de KNVB bij bij de nieuwe indeling.

“De KNVB streeft ernaar om competities op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden” laat de voetbalbond bij de publicatie van de indeling van standaardteams weten.

Tweede klasse Zondag

Groeneweg had vorig jaar in de eerste klasse nogal wat vreemde uitstapjes naar Brabant. Na de verloren nacompetitie ziet het er in de tweede klasse beter uit voor de Zevenhuizenaren. De verste wedstrijd lijkt in IJsselstein,. Veel clubs komen uit Rotterdam en derby’s zijn er tegen Donk en ONA uit Gouda en XerxesDZB uit Rotterdam, op de grens met Oud Verlaat.

Zaterdag derde klasse

Nieuwerkerk speelt, na het kampioenschap, in de derde klasse op zaterdag en heeft als verste bestemming Klaaswaal op Goeree Overflakkee. De club speelt veel onder de Brienenoord tegen clubs uit Rotterdam en Dordrecht. Er is geen echte derby voor Nieuwerkerk

Zaterdag vierde klasse

Wederom zijn Moerkapelle en Moordrecht weer in 1 poule geplaatst en dat is wel een Zuidplas derby. Toch mogen de wedstrijden van Moordrecht tegen Goudarak én Moerkapelle tegen BSC’68 ook als derby’s worden aangemerkt. Cabauw is dan misschien de verste tegenstander maar veel reistijd is er niet door de zeer lokale indeling van deze poule.

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
500VolgersVolg