8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Bakkerij Den Hoed in Nieuwerkerk sluit de deuren door pensionering

Sneller dan veel Nieuwerkerkers hadden verwacht, sluit bakkerij Den Hoed in Nieuwerkerk aan den IJssel. De bakkerij in de Dorpsstraat op de hoek met de Schoolstraat mag gerust een historisch icoon genoemd worden in het dorp.

Hoewel het al langer in de lucht hing, is nu toch echt de knoop doorgehakt. de zaak is verkocht en de bakker en zijn vrouw gaan van hun pensioen genieten” staat in een brief aan de klanten.

Aan al het goede moet ook een eind komen en dit doen we liever In goede gezondheid

Familie Den Hoed

Den Hoed is tientallen jaren een begrip als ambachtelijke bakker geweest en in het dorp Nieuwerkerk was het traditie dat de tompouce op koningsdag bij deze bakker werd gehaald. Maar ook het verse brood werd geroemd voor veel inwoners.

Wij hebben ons werk met heel veel plezier gedaan en wij gaan u dan ook enorm missen, maar aan al het goede moet ook een eind komen en dit doen we liever In goede gezondheid.  Wat het wel erg moeilijk maakt dat dit op een heel kort tijdbestek gebeuren, dit op wens van de koper. dus zaterdag 3 augustus is onze laatste verkoopdag” laat men de klanten weten. Wie nog zijn vriezer wil vullen met brood kan dat bij de bakker nog aangeven.

Advertentie