8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Kinderburgemeester Vienne Zwarteveld krijgt ook goedkeuring van ‘grote mensen’ gemeenteraad

Op dinsdag 16 juli kreeg Vienne Zwarteveld ook de goedkeuring van de ‘grote mensen’ gemeenteraad. Eerder al werd ze door de oud leden van de kindergemeenteraad verkozen tot kinderburgemeester van Zuidplas voor de periode 2019-2020.

De 11 jarige Vienne van basisschool ‘t Reigerbos uit Zevenhuizen won de verkiezing met haar idee om een busje in te richten met speelmaterialen om zo de kinderen aan het sporten en spelen te krijgen. Annika van Gerwen (VVD) vroeg Vienne wat voor soort speelgoed er dan in het busje zou moeten en Vienne gaf haar repliek :”Ballen, springtouw en dat soort spullen!”.

Vienne Zwarteveld spreekt de ‘grote mensen’ gemeenteraad toe

De schets van de presentatie van Vienne van het Volkswagenbusje was voor Johan Helmer (PvdA/Groenlinks) een opening naar zijnFlower-Powertijd. Vienne had gelijk haar eerste vrijwilliger om het busje rond te rijden. te pakken. Serena Ruifrok (SP) had nog wel speelgoed liggen zoals tennisrackets, haar was het niet gelukt om de kinderen naar buiten te krijgen.

Bijval kreeg Vienne ook van Frans Klovert(D66) al was het alleen al uit jaloezie dat de kinderen mochten spelen en hij moest vergaderen. Paul van Drenth (NEZ) gaf haar nog de tip om met Jantje Beton in contact te treden.

Na de officiële goedkeuring door unanieme stemmen van de ‘grote mensen’ gemeenteraad kreeg Vienne de keten omgehangen door loco kinderburgemeester Feyona Lammers , Marlou Opschoor, de kinderburgemeester tot die dag, kon er niet bij zijn door de verplichting van de groep 8 musical op haar school. Met de installatie van de kinderburgemeester was het ook de installatie van de nieuwe kindergemeenteraad aan de orde.

Hiermee nam de oude kinderburgemeester en de kindergemeenteraad afscheid. Wethouder Verbeek deed dat niet zonder ook Debbie van den Bos en Miranda Van de Stadt te bedanken. Zij hebben jarenlang de kindergemeenteraad geholpen maar zijn vertrokken naar de sportstichting Zuidplas.

Miranda van der Stadt met haar afscheidscadeau en applaus van wethouder Verbeek
Advertentie