Ventverbod voor lachgas in Nesselande

Burgemeester Aboutaleb van de gemeente Rotterdam heeft een aanwijzingsbesluit getekend ‘ventverbod lachgas bij evenementen en het Strand Nesselande’. Hierdoor mag er per direct geen lachgas meer worden verkocht.

Dit verbod gaat zowel over het strand zelf als ook het gebied tussen Brandingdijk, Korfoepad, Corsicalaan, Laan van Dada, Metrostation Nesselande, Wollefoppenweg, Huysmanweg en de Kosboulevard. Het overtreden van het ventverbod kost in Rotterdam minimaal 180 euro en men kan ook besluiten de te verkopen waren in beslag te nemen.

De maatregel komt na meerdere incidenten op het strand van Nesselande van de eerste hete dagen van 2019. Hierbij keerden jongeren zich tegen de politie en werd de plaatselijke jumbo geplunderd. Hierbij werd er door handelaren lachgas verkocht vanuit voertuigen langs het strand. Met het verbod hoopt de politie de overlast te voorkomen.

De gemeenten Zuidplas en Waddinxveen kennen niet een dergelijk verbod. Afgelopen waarschuwden team van de politie Waddinxveen-Zuidplas nog op Facebook voor de gevaren door het gebruik van lachgas.

Wij vragen de aandacht voor het gebruik van lachgas! Wij komen nog steeds lachgaspatronen, en het gebruik hiervan,…

Geplaatst door Politie Waddinxveen – Zuidplas op Woensdag 17 juli 2019