8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Hete dag verwacht in Zuidplas op 25 juli, Waterpret met brandweer in Moordrecht

Op donderdag 25 juli is de verwachting dat het wederom een hete dag gaat worden in Zuidplas. Dat voorspelt weerman Leen de Koning uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij verwacht dat het zelfs een fractie warmer kan gaan worden waarmee mogelijk het weerrecord wederom verbroken gaat worden.

De Koning verwachting is “Het zal vandaag waarschijnlijk nog fractie warmer kunnen worden dan gisteren, omdat we niet, zoals gistermiddag, even een andere windrichting krijgen. De kans op een bui is erg klein. Er is maar een model, die later op de dag een bui heeft in de berekening“. De weerman. Op 24 juli verbrak het weer het hitterecord naar 37,3 graden, gemeten door de professionele meetapparatuur van de Koning

Wie afkoeling in natuurwater zoekt kan naar de stranden bij Nesselande of die van Oud Verlaat aan de Zevenhuizerplas. Volgens zwemwater.nl is de waterkwaliteit hier goed. Voor de Reeuwijkse plassen is er volgens deze site zowel voor de surfplas bij Reeuwijkse hout als voor de Plas Elfhoeven een waarschuwing voor blauwalg. Blauwalg kan leiden tot huidirritatie en maag/Darmklachten.

Schoon is het water zeker in het buitenbad van het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit zwembad zal vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur open zijn. Wel is er een maximum van 1.200 bezoekers, hierna zal er pas weer iemand naar binnen mogen als er iemand het zwembad verlaat. In Gouderak is het openluchtzwembad van 13.00- 17.00  uur geopend.

Buitenbad Nieuwerkerk aan den IJssel

Morgenavond is er in Moordrecht vanaf 19:00 uur waterpret met de brandweer op het speelveld van de Nicolaas Beetslaan. De toegang is gratis en kinderen onder de 7 jaar mogen alleen onder begeleiding meedoen. Uiteraard is er wel de mogelijkheid dat de brandweer bij spoedgevallen moet uitrukken.

Archieffoto uit 2018 tijdens waterpret met brandweer in Moordrecht
Update 10:00 uur : lange wachtrij bij het Polderbad

Vandaag is er wederom het nationaal hitteplan van kracht. Hieronder staan de tips

Afbeeldingsresultaat voor hitteplan

Kopfoto van Gerd Altmann via Pixabay

Advertentie