8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Buurtapps in Zuidplas werken niet met apps NEXTDOOR en ‘veilige buurt’

Regelmatig worden er huis aan huis brieven gestuurd door Nextdoor om deel te nemen. Soms lijkt het er op dat de buurtapps in Zuidplas ook zijn aangesloten maar dat is niet het geval. Nextdoor is een commerciele oplossing en vraagt veel meer informatie dan de buurtapp in Zuidplas nodig heeft.

Door vrijwilligers van de de buurtapp van Nesselande werd er gekeken naar deze apps en de conclusie was “Het komt in Nesselande regelmatig voor dat bewoners een brief in de bus krijgen met een uitnodiging van iemand in de straat met het verzoek om lid te worden van de Nextdoor App. Vaak wordt vermeld dat het om een buurtpreventie app gaat waardoor mensen snel geneigd zijn om de app te installeren”. De buurtapp in Nesselande maar ook in Zuidplas adviseert het ook niet te installeren en te gebruiken.

In Zuidplas werken de buurtapps met Whatsapp.”De BuurtApp via whatsapp verzendlijsten is op dit moment nog steeds de meest stabiele variant van communiceren, met behoud van privacy voor alle gebruikers. Dit zullen wij dan ook blijven gebruiken” legt Nynke Bosselaar, coordinator in Nieuwerkerk aan den IJssel uit op de Facebookpag0ina van de buurtapp.

In Nesselande heeft de buurtapp tevens gekeken naar de app “veilige buurt” maar ook deze app is niet geschikt bevonden. Voor de buurtapp in Zuidplas heeft men over deze apps ook nog een opmerkelijk belangrijk feit “ Wat ons ook nog opvalt is dat deze apps GEEN gebruik maken van communicatie met gemeente/handhaving en politie. Wij hebben wel die communicatie”.

Aanmelden voor BuurtApp kan via de website zuidplasveilig.nl waar u voor Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle een eigen pagina kan vinden. Meelopen met een buurtronde is ook altijd een mogelijkheid. De buurtapp in alle dorpen werken nauw samen met de politie en de gemeente Zuidplas.

Advertentie