8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Zorgen over voortgang bouwprojecten van ChristenUnie/SGP door stikstofverbod Raad van State

De fractie van de ChristenUnie/SGP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het verbieden van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) omdat het de natuur onvoldoende bescherming zou geven.

Raadslid Molenaar stelt “Dit stikstof verbod heeft ingrijpende gevolgen voor projecten en bouwplannen die op stapel staan Nederland. In Zuidplas wordt volop gebouwd en staan er ook vele projecten op stapel“. Hij vraagt dan ook aan het college vragen over de voortgang van projecten.

  • Kunt u aangeven wat de (directe en indirecte) gevolgen van dit stikstofbesluit voor Zuidplas zijn?
  • Kunt u aangeven of en zo ja welke (bouw)projecten in Zuidplas hierdoor vertraging dreigen op te lopen?
  • Kunt u aangeven wat de uitspraak over PAS betekent voor de ontwikkelingen in het middengebied?
  • Kunt u aangeven voor welke (bouw)projecten nu alsnog een milieuvergunning moet worden afgegeven die eerder waren vrijgesteld?

Normaal geeft het college binnen 30 dagen antwoord maar al snel liet het college van B&W door het reces deze vragen niet op tijd kan beantwoorden en hierdoor al uitstel tot 14 september 2019 heeft aangekondigd. De gemeente mag bij nieuwe en lopende plannen, die nog niet definitief zijn, de PAS niet meer gebruiken als toestemmingstoets en dit kan vertraging opleveren zoals een aantal plannen in Waddinxveen.

Plannen die al definitief zijn gaan wel gewoon door, de Raad van State liet weten in een persbericht: “De twee uitspraken van vandaag hebben geen gevolgen voor vergunningen die al definitief zijn en die dus niet meer bij de rechter kunnen worden aangevochten. Die vergunningen blijven gewoon gelden“. Wel geeft de Raad van State de waarschuwing dat er nog meer zaken rond de PAS lopen.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg