8.5 C
New York
zaterdag 11 juli 2020

Oasen en Dunea : zet na de vakantie de waterkraan een minuut open!

Zet na de vakantie de waterkraan een minuut open! Met dat advieskomen de beide drinkwaterbedrijven Dunea en Oasen uit onze regio. Na één of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer

Om het advies bekend te maken, hangt Oasen deze week meer dan 100 posters op langs drukke verkeerswegen, bij bushaltes en op meerdere NS-stations in het Groene Hart. Ook op social media vraagt zij aandacht voor het doorspoeladvies.

” Water is een beperkt houdbaar product dat u het beste vers consumeert. Stilstand kan de kwaliteit van het water negatief beïnvloeden. Daarom is het verstandig bij thuiskomst de leidingen even door te spoelen” laat Dunea weten. “Dit bereikt u door alle koud- en warmwaterkranen even te openen. Laat het water een minuut lang rustig stromen en voorkom dat het water vernevelt. Daarna is het water weer lekker koel en zeer geschikt voor consumptie“.

Het water dat uit de kranen wordt gespoeld kan overigens wel voor andere doeleinden dan consumptie worden gebruikt

Oasen

Oasen vraagt wel aandacht voor het niet weggooien van het spoelwater: “Het water dat uit de kranen wordt gespoeld kan overigens wel voor andere doeleinden dan consumptie worden gebruikt. Oasen geeft klanten als duurzame tip om het water op te vangen met een emmer of gieter, om er bijvoorbeeld de planten water mee te geven, de auto mee te wassen of ramen mee te zemen“.

Meer informatie is te vinden op www.kraan1minuutopen.nl voor klanten van Oasen (Moordrecht, Waddinxveen en Westergouwe) . Dunea (Moerkapelle, Nieuwerkerk, Zevenhuizen en Nesselande) heeft ook een webpagina aangemaakt als mede ook het onderstaande filmpje :

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
500VolgersVolg