8.5 C
New York
donderdag 3 december 2020

Cursus “Leer alles over de (digitale) overheid” in de bibliotheek

De overheid verwijst burgers steeds vaker naar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor de huurtoeslag, de AOW en het doen van de belastingaangifte. “Een DigiD heb je tegenwoordig echt nodig, maar het aanmaken daarvan is nog niet zo simpel.”

De cursus “Leer alles over de digitale overheid” biedt u de vaardigheden om zelfstandig gebruik te maken van de digitale overheid. Deelnemers van afgelopen jaren voelden zich zekerder na het volgen van de cursus.

In vier bijeenkomsten leert u van gecertificeerde docenten hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken. Ook leert u hoe u met uw DigiD kunt inloggen op overheidswebsites en de website van gemeente Zuidplas. Natuurlijk is er ook aandacht voor wachtwoorden en veilig internetgedrag. Aan de hand van het werkboek worden alle onderdelen stap voor stap en op maat uitgelegd.

Na het volgen van deze cursus bent u zeker in staat om zelf uw digitale zaken te regelen met de Overheid. De cursus vindt plaats in de bibliotheek (De Batavier) Batavierlaan 4 in Nieuwerkerk a/d IJssel. Het is op vier dinsdagochtenden op dinsdag 3, 10, 17 en 24 september 2019 om 09.30 – 11.30 uur.

De deelnameprijs € 10,00 voor de hele cursus inclusief cursusmateriaal. Wilt u nog meer informatie? Dat kan via 0182 – 640572 : Elja Franken Aanmelden gewenst. Aan de balie van de bibliotheek of via mail: digisterker@bibliotheekdegroenevenen.nl

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
553VolgersVolg