8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Klompenlopers gezocht voor klompentocht van 12 kilometer tijdens Oogstfeest Zevenhuizen

Op zaterdag 7 september is er weer het Oogstfeest in Zevenhuizen en traditiegetrouw een klompenloop. Na een warming up start een groep lopers door de polder en worden dan officieel binnengehaald voor de loop. De route is wel langer dan voorheen, dit jaar moet er 12 kilometer gelopen worden.

Organisator Huib Moerman zoekt nog enthousiaste klompenlopers. “Wandelen op klompen maakt zo’n tocht toch een stuk specialer. De route gaat door de polder; op klompen loopt het namelijk fijner op grond dan op straat. We zullen dus op plekken komen waar je normaal gesproken niet komt.

Vorig jaar maakte Gouwe IJssel Nieuws een impressie van de klompenloop door mee te lopen. De tocht ging toen door de spruitenvelden in de Tweemanspolder en langs de Zevenster. Halverwege was er koffie met appelgebak en tijdens het lopen vertellen de traditionele lopers de mooiste verhalen.

Moerman roept de mensen wel op om te oefenen met klompen. . “Er zijn niet veel mensen die op klompen kunnen lopen, dit moet je leren, anders kan het een pijnlijke zaak worden.”


De tocht begint om 9.30 uur met een warming-up bij het hoofdpodium en onderweg is er een koffiepauze. Aanmelden kan door een email te sturen aan huibmoerman@hotmail.com.

Advertentie