8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

Knight Area trapt nieuwe seizoen ProgFrog af

De Nederlandse progressieve rockband Knight Area trapt het nieuwe seizoen van ProgFrog af op zondag 1 september in ’t Blok om 15:00 uur. Het optreden staat voor de band in het teken van hun nieuwe CD D-Day en deze wordt dan ook geheel gespeeld.

Knight Area heeft een stevige muzieklijn met deels een eigen sound en deels te vergelijken met bands zoals Ayreon of Dream Theater. Knight Area bestaat al 15 jaar en met een nieuwe CD, deels door crowdfunding, heeft het gekozen voor het thema bevrijding. Voor de band was nog wel even onzeker toen in december Mark Smit vertrok. Jan Willem Ketelaers was snel gevonden als zijn opvolger.

Het optreden is een try-out van een show die ze later onder andere in het Paard in Den Haag gaan spelen. Eerder dit jaar kwam de single Blood on the Risers uit van de band met een videoclip opgenomen in Normandië.

Voor wie het mogelijk te warm vindt heeft geluk, de zaal heeft sinds de zomer airconditioning. Kaarten kosten aan de deur 15 euro maar de kans is groot dat deze op zijn dus raad de organisatie aan om ze online te bestellen voor 12,50 euro op de site van ProgFrog.

Progfrog heeft voor het nieuwe seizoen een sterke programmering staan met bands uit binnen en buitenland. Het is een mix geworden van talent, covers en oude bekenden. De topnamen uit de lijst zijn Robert-Jan Stips (Freek de Jonge tot aan Golden Earring, van Supersister tot aan Nits) en de Hayley Griffiths Band. Voor de oude Marillion fans komt uit Italië de coverband Mr. Punch. Voor al deze optredens blijft het advies om kaarten op voorhand al aan te schaffen via de website.

Mr. Punch, Marillion cover band, in 2016 (Foto Hans Korbee)

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg