8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Klim en springfestijn ondanks hitte goed bezocht

Ondanks dat er op dinsdag 27 augustus bij weerman Leen de Koning al om 10:00 uur 32 graden op de thermometer stond, ging het Klim en Springfestijn in de Parkzoomhal in Nieuwerkerk aan den IJssel gewoon door.

Een paar honderd kinderen kwamen op de spel en sportonderdelen af die in samenwerking met Sportstichting Zuidplas waren klaargezet. In de Parkzoomhal was het goed uit te houden en met de combinatieticket met het buitenbad was er een goede afwisseling door een frisse duik mogelijk voor de bezoekers.

De voetbalkooien en de stormbaan zijn altijd populair maar ook het maken van een flikflak of koprol, eventueel met hulp van vrijwilligers, was erg geliefd bij de kinderen. Wie ondanks de warmte toch wilde bewegen kon terecht bij de pannakussens. Sportstichting Zuidplas had ook diverse kleine spelletjes neergezet en voor de niet sportievelingen was er een knutselhoek.

Het geplande voetbaltoernooi bij v.v. Nieuwerkerk later deze middag is door gebrek aan belangstelling afgelast. Het kwik was bij Leen de Koning inmiddels de 34 graden gepasseerd dus was het veel te warm. Speeltuin de IJsselkids sluit ook boven de 30 graden.

Woensdag 28 augustus kan men bij Sportcentrum Brothers terecht voor leren boxen onder professionele begeleiding. De kinderen van 4 tot en met 8 jaar zijn van 13:00-14:00 uur en van 9 tot en met 12 jaar zijn van 15:00-16:00 uur. Deelname is gratis maar vol is vol!

In de avond komt de Brandweer Nieuwerkerk naar het trapveldje naast de Ringvaartkerk (voorheen de Bron) voor een waterspektakel om 19:00 uur. De organisatie adviseert wel aan kinderen om een handdoek en droge kleding mee te nemen is. Verder duimt de organisatie dat de brandweer niet hoeft uit te rukken voor een incident.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg