8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Witte Tentweek Moordrecht ondanks hitte druk bezocht

Op maandag morgen 26 augustus 2019 is de Witte Tentweek weer gestart in Moordrecht.. Zo’n 80 kinderen kwamen weer naar de witte tent voor de Brede School. Na zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal en daarna knutselen, was de morgen zo weer voorbij.

Maandagmiddag was er de zeskamp met spelletjes. Vanwege het warme weer had de organisatie meer spelletjes met water gedaan. Vooral het springkussen die nat werd gehouden, was een heerlijke afkoeling. Tussendoor kregen alle kinderen een lekker ijsje en drinken om de warmte te doorstaan.

Maandagavond was er voor de tieners een mooi waterspektakel. Men probeerde droog naar de overkant te komen, maar het einde van het parcours eindigde toch mooi in het water. Vanwege het warme weer waren er meer tieners aanwezig dan gewoonlijk. Het was dus werkelijk even een heerlijke afkoeling.

Traditiegetrouw was dinsdag 27 augustus 2019 de huttenbouw. Ondanks de hitte van zo’n 32 graden waren er toch nog 80 kinderen gekomen met een hamer en een zaag om mooie bouwwerken te maken.

Vanwege de hitte deelde de organisatie regelmatig water uit en halverwege de ochtend en middag mochten de kinderen even onder de sproeier staan voor verkoeling, waar iedereen gretig gebruik van maakte. Ook het ijsje was een ware verkoeling deze dag. Door alle maatregelen die de organisatie had getroffen, hebben de kinderen zich zonder problemen in deze warmte zich kunnen vermaken.

Op dinsdagavond om 19.00 uur start de fietstocht voor jong en oud. De Witte Tent duurt nog tot donderdagmorgen 29 augustus 2019. Meer informatie is te vinden op www.dewittetent.nl

Met dank aan informatie en foto’s van Eelco Slingerland

Advertentie