8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Informatie avond over tweede fase werkzaamheden Hoofdweg

De gemeente Rotterdam en BAM Infra organiseren op 29 augustus een informatie avond over de werkzaamheden van fase 2 van de Hoofdweg. Deze werkzaamheden tussen de Britsezoom in Nieuwerkerk aan den IJssel en de Akeleibaan in Capelle aan den IJssel gaan 2 september van start en duren tot eind december.

Naast de gemeente Rotterdam (de opdrachtgever) en Bam Infra zijn er ook medewerkers van de gemeente Zuidplas die inwoners te woord staan en hun vragen kunnen beantwoorden. De bijeenkomst start op 19:00 en is tot 21:00 uur in het gemeentehuis van Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De aanpak van de Hoofdweg is de uitvoering van een politieke discussie die al meer dan 10 jaar heeft geduurd. In het verleden heeft de voormalige gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel een akkoord gesloten met de gemeente Rotterdam om meer doorstroming te realiseren op de Hoofdweg. In ruil daarvoor gaat de gemeente Rotterdam de aanleg betalen. In eerste instantie werd er gekozen voor een tweebaansvariant maar toen uit onderzoek bleek dat een enkelbaansweg ook genoeg doorstroming gaf werd door Zuidplas hier voor gekozen.

De weg krijgt een middenberm waarbij linksaf slaan niet mogelijk is, wel komt er een draailus. Verder worden er bij de rotonde bij de Laan van Avant-Garde bypasses gemaakt zodat afslaand verkeer geen vertraging veroorzaakt. Bij deze rotonde wordt de fietsoversteek weggehaald. Deze komt op de plek bij de Britsezoom. De bus zal voortaan niet meer op de weg hier stilstaan maar krijgt een aparte plek bij de halte naast de weg.

Volgens de website van Rotterdam zal de overlast maximaal tien minuten vertraging zijn : “De hinder voor de omgeving wordt zo veel mogelijk beperkt. Woningen en bedrijven zijn tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. Ook is er rekening gehouden met andere bouw- en wegwerkzaamheden, zodat de rest van de omgeving bereikbaar blijft. De reistijd van de omleidingsroutes zijn tot een minimum beperkt“.

Advertentie