1.8 C
New York
zondag 19 januari 2020

NK Petanque bij JBC Nieuwerkerk smaakt naar meer

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september was het terrein op sportpark Dorrestein van Jeu De Boulesclub Nieuwerkerk het toneel van de NK Doubletten voor veteranen. Het was voor het eerst sinds de opening van het vernieuwde terrein dat een dergelijk groot toernooi werd gehouden alhier.

Voorzitter Wilco Dekker kreeg afgelopen week meerdere keren de vraag of zijn bed er stond, zo vaak was hij op Dorrestein te vinden voor de voorbereidingen. Maar als het toernooi start is het mooi weer en op de zondag is het goed vertoeven in het zonnetje.

Wie echter dacht dat het mooie weer de spelers boven de 55 minder fanatiek maakte het goed mis. Bij de minste geringste twijfel kwam de rolmaat er bij om te meten wie er echt het dichtste bij de but lag, het kleine balletje.

Dekker is blij dat het allemaal zo goed verlopen is en op de vraag of het naar meer smaakt gaat hij glunderen en knikt. Hij is erg blij met de accommodatie en hoopt dat de bond dit ook heeft gezien en daardoor meer toernooien mag organiseren. Dekker is van mening dat dit NK Nieuwerkerk wel op de kaart heeft gezet voor de toekomst.

In de finale stonden Junior de Jong van PUK en Rajen Koebeer van Les Bohemiens de Petanque als veteranen en tot grote verrassing stonden Frans Clement en Peter Koolen van Petangeske uit Bergen op Zoom ook in de finale. De Jong en Koeboer wonnen uiteindelijk met 13-5 de titel.

Volg het laatste nieuws

2,107FansLike
245VolgersVolg
399VolgersVolg