8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Molenviergang Zevenhuizen volgende week verlicht

De Molenviergang in de Tweemanspolder in Zevenhuizen is in aanloop naar nationale monumentendag op 14 september de hele week verlicht na zonsondergang.

Volgens de site van de molenvrienden is de viergang in de Tweemanspolder elke avond van 10 tot en met 14 september verlicht. Dit geeft mooie beelden. Omdat de molens in onderhoud zijn zullen echter niet verlicht kunnen draaien. Volgens molenaar Johan Ottevanger zijn ze in groot onderhoud door de molenstichting.

De Molenviergang in de Tweemanspolder te Zevenhuizen bestaat uit vier achter elkaar geschakelde molens welke, gedurende bijna twee eeuwen, gezamenlijk het polder niveau op peil hielden. Om het hoogte verschil tussen het polder niveau en het niveau van de rivier de Rotte ( circa 4,5 meter) te overbruggen, zijn vier molens nodig aangezien de opvoer hoogte van een molen maximaal 1,2 tot 1,5 meter is.

Foto’s : Jolanda Bakker – onderstaande beelden zijn dit jaar niet te maken van de draaiende molens door het onderhoud,

Advertentie