1.8 C
New York
zondag 19 januari 2020

Rondleiding Zevenhuizense Bosch op open monumentendag

In de 17e eeuw kwamen zelfs buitenlanders naar het Zevenhuizense Bosch. Zij moesten daarvoor een lange reis maken met paard en wagen over hobbelige wegen. Wat was zo speciaal aan dit bos, dat ze dat wilden zien? En waar was dat bos eigenlijk?

Zaterdagmiddag 14 september is de eerste rondleidingen om 13.00 uur en de tweede rondleidingen een uur later. Het verzamelpunt is bij het oorlogsmonument naast het Jachthuis (op de kruising Tweemanspolder-Korenmolengat) in Zevenhuizen.

Een gids van Natuur- en vogelwacht Rotta neemt een groep van maximaal 20 personen mee naar het Koornmolengat, een klein en drassig natuurreservaat bij de Rotte. En onder leiding van een gids van Stichting Natuurpolders gaat een groep naar het gebied rondom de Hennipgaarde. De gidsen laten zien waarom een officier uit Pommeren een paar eeuw geleden een moeizame tocht ondernam naar ‘ons’ Zevenhuizense Bosch. Zij vertellen over de flora en fauna, de geschiedenis en de naamgeving van beide gebieden.

Na de eerste rondleiding wordt bij het verzamelpunt gewisseld van gids en wordt om 14.00 uur gestart met de tweede rondleiding. Per rondleiding kunnen 20 personen mee. Vooraf aanmelden is mogelijk, want vol=vol. Aanmelden kan bij Ria Lindhout-de Leeuw, tel. 079-5932207 of Cobi van Weringh-Schotte, tel. 0180-632575.

Volg het laatste nieuws

2,107FansLike
245VolgersVolg
399VolgersVolg