1.8 C
New York
zondag 19 januari 2020

DELA verkoopt Reigerhof voor bijna 35 miljoen aan investeerders Sectie5 en Harbert

Winkelcentrum de Reigerhof is verkocht voor een bedrag van 34.756.208 euro aan een investerings joint venture van Sectie5 en Harbert van DELA vastgoed.

DELA vastgoed was vanaf de oplevering de eigenaar van het winkelcentrum en heeft jarenlang het in bezit gehad. De verkoop is onderdeel van een grote deal waarbij ook winkelcentra in bijvoorbeeld Hengelo, Utrecht en Eindhoven bij betrokken zijn.

De deal is een van de grootste vastgoeddeals van 2019 en de 80.000 m2 heeft  180.702.148,00 euro opgeleverd voor DELA. DELA is een co√∂peratie zonder winstoogmerk met ruim drie miljoen leden en staat voor Draagt Elkanders Lasten en is opgericht in 1937. Uitgangspunten waren – en zijn – solidariteit, verbondenheid van mensen en de zorg voor elkaar. Al vanaf die begindagen in 1937 belegt DELA in vastgoed.

Een van de kopers, Sectie5 Investments NV structureert hoog renderende vastgoedbeleggingsfondsen met een gematigd risicoprofiel voor particuliere beleggers en voor institutionele beleggers. Sectie5 is een specialist op het gebied van winkelonroerendgoed, met name (wijk)winkelcentra en supermarkten. De andere investeerder Harbert Management Corporation is een Amerikaanse investeringsbedrijf in vastgoed.

Wat het gevolg voor het winkelcentrum zal zijn is niet duidelijk op dit moment. Het winkelcentrum is op dit moment goed gevuld en kent alleen lege panden van Foto Klein, ING en ABN Amro. Daarnaast staat ook de oude bibliotheek leeg.

Volg het laatste nieuws

2,107FansLike
245VolgersVolg
399VolgersVolg