2.3 C
New York
zondag 19 januari 2020

Vitamine & Zo eerste ambassadeur voor campagne ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffer

Het Moordrechtse Vitamine & Zo is het eerste bedrijf dat ambassadeur is geworden van de campagne ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’. Met het ambassadeurschap wil Remco Peek van Vitamine & Zo bewustzijn creëren bij alle medewerkers om veilig op pad te gaan. “Wij rijden met onze bedrijfsauto’s 40.000 km per week in 175 tot 180 ritten om overal in het land vers fruit te bezorgen bij bedrijven. Daarmee is onze deelname aan het verkeer fors. Om de medewerkers bij de campagne ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’ te betrekken hebben wij een bewustwordingsovereenkomst opgesteld, die zij mogen onderteken”.

Bewustwording

Peek: “In ons elf-jarige bestaan zijn er slechts twee verkeersslachtoffers geweest. Wij schrokken ervan hoeveel ongelukken er in Zuid-Holland gebeuren. Om de bewustwording blijvend te stimuleren besteedt Vitamine & Zo vier keer per jaar aandacht aan de campagne met onder andere een racesimulator.

Voorbeeld van afbeelding

Wethouder Jan Willem Schuurman is trots op Vitamine & Zo als eerste ambassadeur van ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’ in de gemeente Zuidplas’. “Wij willen samen optrekken met ondernemers in deze campagne, want elk verkeersslachtoffer is er één teveel. De komende jaren investeren we flink in het veiliger maken van onze wegen. Tegelijkertijd weten wij dat verkeersongelukken ook vaak gebeuren door menselijk gedrag. Daarom: wees met één ding tegelijk bezig”.

Gedrag van verkeersdeelnemers

De gemeente Zuidplas zet zich als dubbele ambassadeur in voor de campagne ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’. Jaarlijks vallen er meer dan 5.500 ernstige verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. De meeste ongelukken gebeuren door gedrag van verkeersdeelnemers zelf, zoals onoplettendheid, te hard rijden en slecht zichtbaar zijn op de fiets. Door ondernemers te betrekken bij de campagne kan het bewustwordingsproces bij medewerkers vergroot worden wanneer zij de weg op gaan. Hiermee kan het aantal verkeersslachtoffers verder dalen naar nul.

Volg het laatste nieuws

2,107FansLike
245VolgersVolg
399VolgersVolg