Honden nemen voor één dag het Polderbad over (video)

Als afsluiting van het buitenbadseizoen heeft de sportstichting Zuidplas wederom hondenzwemmen in de agenda gezet dit jaar. Op zondag 8 september was het buitenbad eenmalig geopend voor deze viervoeters.

Uiteraard zijn de Labradors en de Labradoodles direct heer en meester over het buitenbad. Deze honden zijn over het algemeen al graag in het water te vinden al vind het baasje of vrouwtje dat niet goed. Vandaag mochten ze hun gang gaan en met grote sprongen of via het speciaal gemaakte trapje gingen ze het water in en alleen bij mensen met een film of fotocamera werd de natte vacht leeggeschud. Andere honden gingen voorzichtig het bad in of bleven alleen met de poten in het water.

Het weer was minder warm dan voorgaande jaren en de watertemperatuur was lager dan normaal voor de honden. Toch gingen baasjes en kindjes mee het water in en enkele honden konden genieten van de grote glijbaan. Niet alle honden vonden de glijbaan een goed idee en bleven halverwege zitten.

Na vandaag wordt het bad leeggemaakt en schoongemaakt. Hierna kan het jaarlijkse onderhoud gaan plaatsvinden welke altijd tijdens de winterperiode plaats vindt. In het voorjaar kan het buitenbad in Nieuwerkerk weer schoon en fris open. Een bruine Labrador had vandaag maling aan die planning en was er bijna niet uit te krijgen. Parmantig zwom het dier rond en pas nadat alle honden al een tijdje uit het water waren kwam deze viervoeter pas uit het water.

Meer foto’s in ons facebookalbum.