Oogstfeest laat pret niet bederven door paar buitjes (VIDEO)

Zevenhuizen was op 7 september 2019 het toneel van het 33ste oogstfeest, een groot jaarlijks dorpsfeest met een traditie om te vieren dat de oogst binnen was.

Dorpswethouder Jan Verbeek opende samen met de kinderburgemeester Vienne Zwarteveld het feest dat bol staat van diverse activiteiten zoals een commerciële braderie, verkoop van streekproducten, kermisattracties , demonstraties en muziek.

Als eerste startte de klompenloop door de polder rond Zevenhuizen voor een afstand van 12 kilometer. Het aantal deelnemers was iets lager dan vorig jaar maar dat mocht te pret niet drukken. De lopers hadden het geluk dat de forse regenbui precies viel tijdens de koffiepauze bij de Roerdomp. Door verschuivingen in het programma ontbrak helaas wel de feestelijke ontvangst.

Aan de kant van de Ringvaart waren diverse oude landbouwmachines neergezet en werd getoond hoe het inpakken van een hooibaal vroeger ging en nu gaat. Vooral het ronken van de oude machines maakte veel indruk bij bezoekers met een voorliefde voor mechanische techniek en daarnaast erg leerzaam voor de kinderen.

Op het streekproductenplein waren diverse streekproducten verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld meel uit de Hennipgaarde welke gekweekt is door de Stichting Natuurpolders en gemalen door molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze stichting had ook een verzameling koekenbakkers als vrijwilligers gestrikt om pannenkoeken te bakken op het Oogstfeest.

Bij de scholen was er een kampioenschap ringsteken waarbij mannen, vrouwen en kinderen te paard met een lans een klein ringetje probeerden te vangen. Het was bijzonder te zien hoe een paard op zo’n korte afstand snelheid kan maken.

Op het hoofdpodium was de finale van de IJsselkids Got Talent metThijmen, Maaike, Sophie en Meggie die de finale hadden gehaald. De finalist van de Voice of Holland, Patricia van Haastrecht, gaf een optreden op het hoofdpodium.

Bij de Jumbo was een geheel racecircuit ingericht met karts. Ondertussen hadden diverse oude brommers van “vroegah” te bewonderen, verschillend van een Puch Maxi met een hoog stuurtje, Zündapps, Kreidlers tot aan Yamaha en Honda.

De politiehondenvereniging de Verdediger uit Zevenhuizen gaf een demonstratie met de honden en hoe zijn getraind zijn om een boef te grijpen of te transporteren. Kinderen konden op de Ringvaart hun hart ophalen bij de kermisattracties of in een luchtbal over de Ringvaart lopen. De avond werd afgesloten met een grote vuurwerkshow.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement waarbij er heel veel te doen was. Tijdens de buien was het wat stiller misschien maar snel daarna kwam iedereen weer snel naar buiten.

Reacties