Vlucht na controle door politie eindigt in sloot na achtervolging door politie helikopter

Een bestuurder is maandagmorgen 9 september vroeg er vandoor gegaan na een controle door de politie bij Tankstation de Vink bij de A20 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Na de controle bleek dat er mogelijk nog twee passagiers waren uitgestapt die ook gecontroleerd dienden te worden. Dat meld Team Rijnmond-Oost IJsselland van de politie Rotterdam Rijnmond op haar Facebookpagina

Hierop wachtte agenten het voertuig even verderop langs de snelweg op maar bij het stopteken ging het voertuig er met zeer hoge snelheid vandoor, keerde bij de afslag Nieuwerkerk en ging de A20 richting Rotterdam op. Ondanks dat de agenten het voertuig kwijt waren geraakt kon de politiehelikopter wel het voertuig volgen.

Via de afslag Capelle, de Capelseweg en de Abraham van Rijckevorselweg ging het voertuig bij het Capelseplein de woonwijk in en verloor de macht over het stuur.
Het voertuig kwam ondersteboven in een sloot terecht en nadat agenten de sloot in waren gegaan werd er niemand in het voertuig meer aangetroffen.

Volgens de Facebookpagina was het niet moeilijk om de dader te grijpen :ā€ Natte voetstappen op het trottoir verraadde de vluchtweg van de verdachte.Deze werd uiteindelijk kletsnat aangetroffen op een balkon van een nabijgelegen appartementencomplex waar hij werd aangehoudenā€. Er bleken geen andere inzittenden in het voertuig te hebben gezeten.

Volgens de Politie is het voertuig volledig afgeschreven. Voor de bestuurder is het niet alleen een nat pak, ook heeft bij een reeks aan misdrijven en overtredingen begaan onderweg waarvoor hij zich mag gaan verantwoorden bij de rechter.

Bron foto en informatie : politie Rotterdam Rijnmond team IJsselland