8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

House in alle soorten en maten op Dance Parade 2019

Stichting VEDJ kan terugkijken op een rustig, muzikaal en zonnige Dance Parade 2019. De bonte stoet met House muziek in alle soorten en maten trok dit jaar door Zevenhuizen, Moerkapelle en Nieuwerkerk aan den IJssel en leverde bijna 1000 euro op  voor de CliniClowns.

VEDJ heeft dit jaar een andere koers gekozen en regels gelijk te houden aan andere festivals. Daarom moesten alle bezoekers gefouilleerd worden en werden geen drugs toegestaan. Bij de controle zijn ook veel flessen sterke drank in beslag genomen en werden geopende frisdrankflessen gecontroleerd. Hiermee wil de stichting voorkomen dat er door drank- of drugsmisbruik er problemen ontstaan zoals het klimmen op de trucks.

De stichting had ook het aantal stops verminderd waardoor het risico op onregelmatigheden verkleind is. De stichting heeft tijdens de Dance Parade goed samen gewerkt met politie en de handhavers van de gemeente Zuidplas. In overleg werd ook een man aangehouden die het had gemunt op handhaving door steeds de middelvinger op te steken en een Hitlergroet te brengen. Ondanks dat de man zich op de truck verder netjes gedroeg begrijpt de organisatie volledig de aanhouding en begrepen veel feestgangers juist de aanhouding. Behalve dit kleine incident was het juist rustig en vooral gezellig op de trucks. De man is in de avond heengezonden met een boete van €450 euro. 

Timo van Dooijewaard kijkt tevreden terug : “vooraf hebben wel heel veel met de gemeente om tafel gezeten en de samenwerking met handhaving was super. Het was een nieuwe route voor ons en nieuwe regels met scherpe controles dus was het schakelen en leren. Onderweg stonden er steeds twee oude dames op diverse plekken de stoet met een vlag aan te moedigen, dat is toch genieten! “.  Na de afbouw van de trucks wordt er ook een rondje gereden langs de route om alles op te ruimen. Op de Hoogeveenenweg heeft een bezoeker al alles opgeruimd na het feest tot grote waardering van de organisatie.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg