8.5 C
New York
donderdag 28 mei 2020

Moordrechtse scouts werken aan een duurzame wereld

De zomerkampen zijn voorbij, Scouting Moordrecht staat aan het begin van een nieuw jaar boordevol activiteiten. Die zullen voor een belangrijk deel in het teken staan van een duurzame wereld.

De groep sluit onder de noemer ‘Goall Green’ aan bij de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, ook wel bekend onder de Engelse term Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit is de internationale agenda waarmee landen werken aan een wereld die in 2030 vrij moet zijn van honger, ongelijkheid en klimaatverandering. 

Scouting Moordrecht gaat aan de slag met leuke programma’s die op een originele manier invulling geven aan deze doelen. Die sluiten aan bij de woorden van de oprichter van scouting, Robert Baden-Powell, die in zijn afscheidsbrief aan de wereldwijde scoutingbeweging schreef: ‘Probeer de wereld een beetje beter achter te laten dan je haar hebt gevonden’. 

Speciaal voor het themajaar hebben de Moordrechtse scouts een scorebord ontworpen; aan het eind van het jaar moeten alle doelen gehaald zijn. Zo willen ze werken aan een wereld met een schone en gezonde toekomst.


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
323VolgersVolg
480VolgersVolg