8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Wake voor kalveren bij slachterij Boer in Nieuwerkerk aan den IJssel

De dierenrechtenbeweging Animal Save Movement gaat op vrijdag 20 september bij slachterij Boer in Nieuwerkerk aan den IJssel gepland. Dat laat de beweging weten in een persbericht en op Facebook.

Volgens de beweging is het doel van deze demonstratie “Dit slachthuis, dicht bij Rotterdam, en belangrijker nog de slachtoffers (kalveren) die hier gedood worden, zichtbaar te maken. Wij willen mensen bewust maken van het leed dat per definitie gepaard gaat met het produceren van dierlijke producten“.

De organisatie laat weten dat de acties altijd vreedzaam zijn: “We houden ons aan de wet, zo worden demonstraties ook altijd op tijd bij de gemeente bekend gemaakt. De organisatie zorgt voor een aantal protestborden, maar je mag ook zelf een bord maken”.

De gemeente Zuidplas laat weten aan Gouwe IJssel Nieuws dat het inderdaad gemeld is bij de gemeente. “De gemeente is geïnformeerd, van formele toestemming is geen sprake. De gemeente is in gesprek met de organisator van de betoging, de politie en het bedrijf” aldus de gemeente. Volgens de woordvoerder worden er geen problemen verwacht :”Als iedereen zich aan de op voorhand gemaakte afspraken houdt verwachten wij geen problemen, het recht tot betoging is een grondrecht“.

Het is de eerste keer dat deze beweging deze actie bij Boer uitvoert maar het slachthuis werkt niet mee volgens de beweging. “Hierdoor wordt er van de vorm afgeweken, normaal stopt in overleg met het slachthuis het transport langs de weg en dan geven de activisten de dieren een ‘gezicht’ door te filmen en wat liefde door te aaien of te verzorgen“.

Het vervoer van kalveren gaat volgens de website van Boer met comfort class : “We vervoeren veel kalveren met comfort class wagens. Deze wagens zijn modern, beschikken over geconditioneerd klimaat dat kan worden afgestemd op de behoeften van het jonge dier. Doordat de wagens gesloten zijn, is er geen tocht van buiten. De wagens zijn van binnen goed verlicht waardoor de kalveren elkaar kunnen zien. Op de vloer ligt stro en de kalveren kunnen tijdens de reis drinken”. 

Gouwe IJssel Nieuws heeft ook een reactie gevraagd aan Boer maar heeft nog geen reactie ontvangen.

Advertentie