8.5 C
New York
dinsdag 2 juni 2020

Handjevol demonstranten houden wake bij slachterij

Exact 19 demonstranten hielden op vrijdagmiddag 20 september 2019 een wake bij de slachterij Boer aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De beweging Animal Save Movement had de wake georganiseerd en volgens de gemeente Zuidplas heeft de organisatie zich aan de afspraken gehouden. De demonstratie is vreedzaam en zonder problemen verlopen. Demonstraties zijn in Zuidplas niet vaak waar te nemen.

Wij willen mensen bewust maken van het leed dat per definitie gepaard gaat met het produceren van dierlijke producten“ was het credo van de beweging die aandacht wilde krijgen door het in hun ogen Dierenleed.

Boer slacht kalveren in de slachterij aan de ‘s-Gravenweg en dagelijks worden hier honderden kalveren aangeleverd. Of er meer demonstraties komen is niet bekend, de organisatie houdt deze wakes vaker bij slachterijen. Na afloop van de demonstratie vertrok men weer.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg