8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Met de Zonnebloem naar orchideeën

Woensdag 2 oktober 2019 bezoekt de Zonnebloem afdeling Nieuwerkerk van 10.15 uur tot 12.00 uur de orchideeënkwekerij van de familie Van Erkel in Nieuwerkerk aan den IJssel. Gasten die zijn aangesloten bij de Nieuwerkerkse afdeling van de Zonnebloem kunnen zich voor dit uitstapje via hun vaste vrijwilliger aanmelden.

Het uitstapje is geschikt voor gasten die wel enigszins zich vrij kunnen voortbewegen, eventueel met een rollator of ondersteuning van een begeleider.

Tijdens het bezoek krijgen de gasten een uitleg over de orchideeën en natuurlijk krijgen we ook te horen hoe je nu zelf het beste orchideeën kan verzorgen, zodat je er lang plezier van houdt. Ook is er koffie met wat lekkers. Na afloop is er voor iedereen aardige attentie.

Voor de gasten die niet zelfstandig naar de kwekerij aan de 2e Tochtweg 40 kunnen komen zal de afdeling Nieuwerkerk van de Zonnebloem voor vervoer zorgen. De kosten hiervoor bedragen € 2,50 per persoon.

De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdeling. De vereniging bestaat dit jaar 70 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan je denkt”.

Advertentie