8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Open Monumentendag, Augusto Meijer en Marlonneke Willemsen in race voor Zuidplas Cultuurprijs

De namen van de drie genomineerden voor de vierde ‘Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2019’ zijn bekend. Samenwerkingsverband Open Monumentendag, Marlonneke Willemsen (fotografie) en Augusto Meijer ( Greynote Music) zijn de drie genomineerden die de jury van de Cultuurprijs onlangs heeft bekendgemaakt.

De uitreiking van de Cultuurprijs vindt plaats in de Nationale Kunstweek op woensdagavond 13 november 2019 in Theater Swanla te Zevenhuizen. Wethouder Jan Verbeek zal dan de prijs uitreiken aan de winnaar van de ‘Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2019’.

Augusto Meijer
Stimuleren bestaande en nieuwe initiatieven

Met de cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in het zonnetje die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente Zuidplas. De winnaar ontvangt een mooi aandenken en mag een geldbedrag toewijzen aan een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Op deze manier stimuleert de ‘Cultuurprijs gemeente Zuidplas’ bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied in de gemeente.

Een de werken van Marlonneke Willemsen
Onafhankelijke jury

De jury van de ‘Cultuurprijs gemeente Zuidplas’ is een onafhankelijke werkgroep, samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. De jury bestaat uit: Henk ten Hoopen (juryvoorzitter), Rob Stolk, Marja Meijer, Geert van der Burg en Ghislain Bellefroid.

Nationale Kunstweek

Van 9 tot en met 17 november 2019 worden tijdens de Nationale Kunstweek in heel Nederland extra activiteiten rondom kunst georganiseerd. De uitreiking van de ‘Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2019’ is er daar een van.

Winnaar Theater voor Iedereen met Wethouder Verbeek bij uitreiking in 2018
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg