8.5 C
New York
zondag 17 januari 2021

Zuidplas sportweekeinde : vv Moerkapelle, CKV en VV Nieuwerkerk nog ongeslagen

Afgelopen weekend speelde de diverse clubs in onze regio hun wedstrijden, in dit artikel een samenvatting van de prestaties. Uw stukjes kunt u mailen naar sport@gouweijsselnieuws.nl

Voetbal : Nieuwerkerk en Moerkapelle ongeslagen

In de zaterdag derde klasse wist vv Nieuwerkerk ook zijn tweede wedstrijd te winnen, op sportpark Dorrestein werd het een simpele 4-0 overwinning tegen BZC/Zuiderpark uit Rotterdam Zuid. Alle doelpunten vielen voor de rust al door Janssen, van der Vlegel(2x) en van den Engel.

In de vierde klasse C wist Moerkapelle wederom te winnen, uit bij WDS werd het een zwaarbevochten 2-3. In Driebruggen maakte Koorevaar 1-1 vanaf de strafschopsstip en van Dam en van der Salm trokken na een nieuwe achterstand de stand in voordeel van Moerkapelle. In diezelfde klasse was het de derde nederlaag van vv Moordrecht. In Moordrecht redde Lilipaly de eer maar Bergambacht won met 1-6.

Groeneweg wist zondag maar liefst 4 keer te scoren in de thuiswedstrijd tegen Antibarbari uit Rotterdam. Helaas voor de mannen van René van Beek scoorden zowel Grootscholten als Willemsen in eigen goal, van Dieren en Hoogeveen wisten het net wel aan de goede kant te vinden: 2-2. De laatste treffer van Groeneweg viel in de blessuretijd en stelde daarmee het eerste punt veilig.

Zwemsport : Barracuda strijd in de Nationale zwemcompetitie

Dit weekend werd er gezwommen in Andel in de Nationale zwemcompetitie, (in de Nationale Zwemcompetitie strijden we als vereniging samen met 30 andere zwemverenigingen, in de B-klasse, tegen elkaar.) De wedstrijd begon met enkele estafettes 4x 100 meter vrijeslag; de jongens junioren en de dames junioren werden beide eerste, bij de dames was de voorsprong maar liefst 33 seconden op de 4x 100 meter vrije slag.

Bij de jongens jeugd 2 steeg Martijn van Noort boven zich uit door zijn 100 meter rugslag met maar liefst 4 seconden te verbeteren en daarmee een keurige tweede plaats te veroveren. Bij de meisjes junioren 2 verbeterde Jinth Engelse het clubrecord op de 100 meter vlinderslag en werd daarmee tweede achter Mila Oomens die met een verbetering van 2 tiende haar PR aanscherpte.

Bij de meisjes junioren 4 was het tot op de laatste meter van de 200 meter vrijeslag zeer spannend, met een halve armlengte voorsprong tik Marit Huisman net iets eerder aan dan Emma Verkuijl en scherpte daarmee het bijna 20 jaar oude clubrecord aan. Grootste verbetering tijdens deze wedstrijd kwam op naam van Demi Bos, zij verbeterde haar tijd met 34 seconden op de 100 meter wisselslag.

Afsluitend nog enkele series estafette waarbij de heren senioren de eerste plek behaalde bij de 4x 100 meter wisselslag. Bij de dames senioren was duidelijk de energie op maar in een uiterste krachtinspanning behaalde ze nipt een tweede plek op de 4x 100 meter vrije slag.

Voorbeeld van afbeelding

Korfbal : CKV blijft winnen

CKV Nieuwerkerk heeft ook haar vijfde wedstrijd van dit seizoen in winst
omgezet. Na een uitstekende start leek het in Harderwijk een makkelijke
middag te worden voor de blauw zwarte formatie van Simons en Van Essen.
Een 5-11 en 8-14 voorsprong werd echter te makkelijk uit handen gegeven.
Bij rust was het 11-14 en ruim tien minuten na rust kwam Unitas bij 15-15
zelfs op gelijke hoogte. Het ging vervolgens gelijk op tot 17-17 waarna
Nieuwerkerk een gaatje wist te slaan op 17-19. Tot 19-20 bleef het enorm
spannend maar op 19-22 was het dan toch beslist. Eindstand 20-22. Een
zwaarbevochten zege na een aantrekkelijke wedstrijd.

Voorbeeld van afbeelding

CKV Nieuwerkerk F1/Easy Container Service is zaterdag de eerste
veldkampioen van CKV Nieuwerkerk in het seizoen 2019/2020 geworden! De spelers Jasmijn, Jonah, Roos, Sofie en Sven wonnen met maar liefst 1-22 van Vriendenschaar F1 in Bodegraven. Na vijf wedstrijden hebben de talenten van coaches Jessica Opschoor en Karlijn Eijkman al 143 doelpunten gemaakt!
Een fantastisch aantal. In de korte competitie van zes wedstrijden kan de
ploeg niet meer ingehaald worden door hun tegenstanders. De F1 vierde het feestje en ontving vol trots de kampioensmedailles. CKV Nieuwerkerk is
trots op haar jeugdkampioenen en hoopt dat ze in de zaal zo door blijven
spelen!

Volleybal Dames

Zaterdag 5 oktober was de eerste uitwedstrijd van Laudame Financials VCN Dames 1! Ze mochten afreizen naar Nijmegen om het tegen Vocasa dames 1 op te nemen. Dit zou wel eens een wedstrijd kunnen zijn die niet binnen een uurtje geklaard was.

Zaterdag 5 oktober was de eerste uitwedstrijd van Laudame Financials VCN Dames 1! Ze mochten afreizen naar Nijmegen om het tegen Vocasa dames 1 op te nemen. Dit zou wel eens een wedstrijd kunnen zijn die niet binnen een uurtje geklaard was.

Toen om 17.00 uur het eerste fluitsignaal ging was het gelijk duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Het ging lang gelijk op, maar na de 20 trok Laudame Financiels VCN Dames 1 aan het langste eind en eindigde een spannende set met 24-26.

Na de kantwisseling begonnen de dames uit Capelle iets slordiger dan de eerste set, met veel gepriegel en een paar gekke keuzes van de scheidsrechter kwamen de teams toch weer gelijk op 20-20. Na een sterke service serie van VoCASA wonnen zij deze set met 25-22.

Met een tussenstand van 1-1 waren beide teams gebrand om te winnen. Anne Swart kwam erin voor Dominique van der Lee en pakte ook lekker haar punten mee! Beide teams gingen er weer vol tegen aan, waarbij met voeten werd uitgedekt en set-ups vier keer werden gespeeld, letterlijk alles kon vandaag. Na lange spannende rally’s in de slot fase van de set, wist Rosa van Agteren het met een touché bal af te maken! De set ging daarmee met 22-25 naar Laudame Financials VCN Dames 1.

VoCASA probeerde in deze set nog alles op alles te zetten om de winst in Nijmegen te houden. Na een kleine voorsprong voor VoCASA in het begin van de set, spatte hun droom kapot! Met een set stand 12-25 was de wedstrijd beslist en neemt Laudame Financials VCN Dames 1 3 punten mee naar huis. En blijft daarmee koploper in de Topdivisie!

In de eerste thuis wedstrijd wisten de dames van Jumbo ZVH de volle winst van 5 punten binnen te halen. Tegenstander Departyshop.nl VIVES uit IJsselstein was niet opgewassen tegen het service geweld van Jumbo ZVH. Via de setstanden 25-8, 25-16, 25-15 en 25-19 werd de 4-0 overwinning een feit.

Volleybal heren

VCN pakt volle buit tegen Rijswijk Afgelopen zaterdag nam VCN het op tegen Rijswijk in een kolkende Oostgaarde. In de voorbereiding werd al gewonnen van Rijswijk en vandaag kon dit ook nog eens 3 winstpartijen uit 3 wedstrijden opleveren. Coach Van Hal kon niet beschikken over Rowan Hogenboom en Daan Spijkers, beiden voor werk in Frankrijk. Supersub Sharif wist gelukkig voor beide in te springen. Starting 7 waren Ralph Backer, Lucas Vroom, Roland Mijnans, Tom van Reeuwijk, Thomas Boerefijn, Ferdi van Dijk en Rogier van Leeuwen.  

VCN wist met de nodige servicedruk en de juiste positionering van blok verdediging direct een voorsprong te nemen en keek uiteindelijk tegen een 19 13 voorsprong aan. Het leek een simpele setwinst te worden tot Rijswijk met veel servicegeweld de Capelse machine wist te ontregelen. Een 26 28 setwinst voor Rijswijk was het gevolg.  Flink balen, gelukkig wist Rijswijk dit niet door de zetten in de 2e set. Hier kon VCN de setwinst eenvoudig naar zich toetrekken, dankzij een goed verdelende Mijnans en een sterk aanvallende van Reeuwijk.  

In de 3e set wist Rijswijk VCN te overrompelen en pakte het een grote voorsprong. Gelukkig kwam er toen wat routine om de hoek kijken. De 47-jarige Ralph Backer – a.k.a. de adelaar – voor intimi The Eagle – torende boven het net uit om de andere Bakker bij de tegenstander keer op keer te stoppen. Gejuich en gekrijs vanaf de adelaarsnesten op de tribune, en het spelbeeld was weer omgedraaid. Met 25 18 was deze set voor VCN. In set 4 kwam VCN niet meer in de problemen en kon via 25-20 de derde overwinning van het seizoen bijschrijven en terugkijken op een succesvolle seizoensopening.  Onze dank gaat uit naar de ballenrollers (zeker die van >1.95 meter op het krukje), Jan van Dijk voor de verzorging en Peter van Leeuwen voor het camerawerk.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg