8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

3e Editie Flying Eagle Concert met een première van nieuwe muziek

Een uniek instrumentaal concert waar muzikale talenten elkaar ontmoeten in de Dorpskerk van Moordrecht. Verschillende muziekstijlen zullen ten gehore gebracht worden van klassiek tot musicals.

Ook dit jaar organiseert Flying Eagle oog voor organiseren een uniek muzikaal concert in de Dorpskerk van Moordrecht. Dit concert zal zijn op zaterdagavond 12 oktober 2019 om 20.00 uur.

In verschillende combinaties spelen vijf musici deze avond mooie en afwisselende muziek, wat een breed publiek zal aanspreken.  O.a. muziek van Bach, Rinck, Schubert, Bredwout, vier delen uit Carnaval des Animeaux van C. Saint-Seans en nog vele andere muziek. Kortom een muzikale avond om weer van te genieten.

Voor dit concert komen André van Vliet orgel, Johan Bredewout vleugel, Arjan en Edith Post trompet naar Moordrecht. Inmiddels doen zij alle vier voor de derde keer mee aan dit concert. Naast dit viertal hoopt ook de jonge talentvolle fluitiste Marije Weenink op haar dwarsfluit spelen.

Eerder dit jaar speelde zij voor het eerst mee met het Oranjeconcert in Moordrecht, samen met André van Vliet.

Premiere nieuwe muziek

Al een tijdje had de organisatie de wens dat er nieuwe muziek werd geschreven over de gedachte die zit achter de naam “Flying Eagle” zoals ook op de site is te vinden van deze organisatie over het verhaal van de “vliegende arend”. Na wat zoeken wilde de musicus Jan Peter Teeuw uit Ridderkerk deze opdracht vervullen. Afgelopen zomer is het werk gemaakt en is het een Intrada & Prelude Flying Eagle geworden. De prelude is tevens ook een koraal wat bekend is als Dankt, Dankt nu allen God.

Deze muziek is speciaal voor de combinatie orgel, vleugel, dwarsfluit en twee trompetten geschreven.

U mag dus deze avond niet missen om het volledige muziek die avond te horen voor deze combinatie aan instrumenten.

Collecte voor Stichting Mercy Ships

Deze avond zal weer een goed doel in de schijnwerpers worden gezet waar een collecte voor wordt gehouden tijdens het concert. Ook is er voor, pauze en na het concert meer informatie te krijgen van deze stichting. Voor meer informatie over deze stichting zie www.mercyships.nl

Online voorverkoop met korting voor lezers Gouwe IJssel Nieuws!

Er zijn een aantal kaarten beschikbaar voor 2 personen. Normaal voor verkoop € 15,00 p/p (€ 30,00 bij ) vanaf 16 jaar en ouder. Nu voor € 20,00 2 personen vanaf 16 jaar en ouder. Kinderen blijft in voorverkoop en aan de kerk € 5,00 Aan de kerk zijn de kaarten € 20,00 vanaf 16 jaar en ouder.

Actiecode om te bestellen: https://mijntoegangskaart.nl/toegangskaarten/?o=8f14e45fceea167a5a36dedd4bea2543&e=77

Actie is geldig t/m vrijdagmorgen 11 oktober 2019 tot 10.00 uur! Overige kaarten zijn te bestellen via www.flyingeagle.nl/bestel

Advertentie