8.5 C
New York
woensdag 3 juni 2020

Gemeente hoopt deel van een historische kastanje te redden

De gemeente Zuidplas laat op Twitter weten dat ze hoopt dat een deel van de historische kastanje aan de ‘s-Gravenweg op de hoek van de Kerlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel te kunnen redden. De boom is 120 jaar oud en beeldbepalend voor het kruispunt.

Op zaterdagmorgen 12 oktober is er een deel van de karakteristieke boom afgebroken en op de weg terug gekomen. Hierbij zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd en Reijm is direct in actie gekomen om de boomstam om te ruimen. Hierdoor was de weg een tijd afgesloten voor al het verkeer.

Hierna heeft Reijm het overgebleven deel van de kastanje boom gesnoeid, De gemeente Zuidplas meld op twitter “Uit veiligheid wordt de boom gesnoeid, zodat deze geen gevaar voor de omgeving oplevert. Een deel van de boom blijft gespaard. Het is afwachten of deze volgend jaar nog weer aanslaat“.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg